Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8-9 жовтня 2015 року в Києві відбудеться міжнародний семінар «Вища рада юстиції України: результати, досвід, виклики та рішення для України»

06 жовтня 2015, 13:55

 8-9 жовтня 2015 року в м. Києві відбудеться міжнародний семінар «Вища рада юстиції України: результати, досвід, виклики та рішення для України». Захід проводиться за ініціативою Вищої ради юстиції (ВРЮ) та за сприяння міжнародних організацій, що працюють в Україні на підтримку реформ у сфері юстиції: Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя», Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Проекту Ради Європи «Підтримка реформи системи суддівської відповідальності в Україні» та спільного Проекту Ради Європи та Європейського Союзу «Консолідація розробки реформи у сфері юстиції в Україні».

Місце проведення заходу: Готель «Radisson Blu» (конференц-зала «Embassy Suit»), вул. Ярославів Вал, 22, Київ. Початок роботи семінару о 9:00.

У програмі – обговорення питань статусу та повноважень Вищої ради юстиції у світлі судової та конституційної реформ; знайомство з європейськими й міжнародними стандартами у сфері призначення суддів та їхньої дисциплінарної відповідальності, з іноземним досвідом та практикою діяльності органів з подібними статусом і повноваженнями; пошук шляхів оптимізації робочих процесів ВРЮ, зокрема стратегічного планування та бачення подальшого розвитку, автоматизації процесів, професійного розвитку персоналу, а також визначення обсягу необхідних змін для інституційного становлення ВРЮ.

У заході візьмуть участь члени та працівники секретаріату ВРЮ, керівництво Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України та Верховного Суду України, судді Вищого адміністративного суду України, колишні члени Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, представники Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, міжнародних програм та проектів. До програми включено доповіді іноземних експертів: суддів та представників аналогічних установ з Литви, Грузії, Румунії, Молдови, Боснії і Герцеговини,Португалії, Франції та Італії.

У рамках семінару 8 жовтня 2015 року об 11:00 буде проведено брифінг для ЗМІ на тему: «Чотири місяці діяльності нового складу Вищої ради юстиції: перші підсумки і завдання на майбутнє». У ньому візьмуть участь Голова Вищої ради юстиції України Ігор Бенедисюк, керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя»Девід М. Вон, керівник групи експертів Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Віргіліюс Валанчюс, керівник Проекту Ради Європи та Європейського Союзу «Консолідація розробки реформи у сфері юстиції в Україні» Олена Трапезнікова.

До уваги представників ЗМІ: з питань реєстрації для участі в брифінгу звертатися до 17:00 7 жовтня 2015 року до Оксани Лисенко (контактна особа) за телефоном: /044/ 481-06-36 або електронною поштою  press@vru.gov.ua. Реєстрація обовязкова.
 
З програмою заходу можна ознайомитись на сайті ВРЮ

Прес-центр судової влади