Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи стосовно колишнього директора комунального підприємства, який обвинувачується у злочинах проти довкілля, власності та трудових прав і свобод людини відкладено на 24 січня 2018 року

15 грудня 2017, 09:54

14 грудня розгляд справи  відкладено  за клопотанням захисника обвинуваченого оскільки він був зайнятий в іншому судовому процесі. Наступне судове засідання призначено на 10.00 год. 24 січня 2018 року.

Інформаційно: Досудовим розслідуванням встановлено, що комунальне підприємство, керівником якого до серпня 2017 року був обвинувачений, здійснювало вивезення, розміщення та захоронення побутових відходів з міста Ромни на звалище, що розташоване на землях Пустовійтівської сільської ради Роменського району. При цьому в 2013 році винесено заборону експлуатації зазначеного полігону.

Незважаючи на це рішення, підприємство продовжило вивезення відходів як на закрите звалище, так і на самовільно зайняту поруч з полігоном земельну ділянку загальною площею понад 2,2 га, яка є геологічним заказником місцевого значення «Гора Золотуха» та відноситься до категорії природно-заповідного фонду, внаслідок чого відбулось забруднення земель та створено небезпеку для довкілля.

Окрім того, протиправна діяльність обвинуваченого призвела до заподіяння збитків безпосередньо очолюваному ним підприємству, оскільки фізичним особам надавались послуги за заниженими цінами. Також вказаній особі інкриміновано порушення законодавства про працю, зокрема при наявності коштів звільненим працівникам не виплачувались передбачені законом виплати, а окремим працівникам не нараховувались індексації заробітної плати.

 Згідно обвинувального акту, протиправними діями обвинувачений заподіяв державним інтересам збитків на суму понад 320 тис грн., очолюваному підприємству – на 627 тис грн., потерпілим – 81 тис грн.

Довідково: найтяжча санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Справу  розглядає суддя Яковець О.Ф.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 585/4149/17

 За повідомленням прес-служби суду