Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину

17 листопада 2017, 13:02

14 листопада 2017 року Вища рада правосуддя розглянулаповідомлення судді Чаплинського районного суду Херсонської області Пилипенко Ірини Олександрівни про втручання адвоката Мартиновця О.М. в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Суддя зазначила, що 24 липня  2017 року адвокат Мартиновець О.М., який є сином відповідача у  цивільних справах, що перебувають у її провадженні та не розглянуті по суті, подав до Вищої ради правосуддя скаргу на процесуальні дії судді під час розгляду цивільної справи № 665/173/17.

Суддя Пилипенко І.О. вважає, що  адвокат Мартиновець О.М. таким чином намагається незаконно вплинути на суд у позапроцесуальний спосіб з метою схилення до ухвалення «потрібного» рішення на користь сільськогосподарського приватного акціонерного товариства імені Кірова (сільськогосподарське приватне акціонерне товариство «Водолій»). Крім того, суддя зазначила, що у її  провадженні перебуває 40 нерозглянутих цивільних справ з аналогічними вимогами.

Прокуратура Херсонської області листом від 15 вересня 2017 року повідомила, що 8 вересня 2017 року Генічеською місцевою прокуратурою Херсонської області  за результатами розгляду звернення судді Чаплинського районного суду Херсонської області Пилипенко І.О. внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом втручання в діяльність судді з метою перешкоджання виконанню нею службових обов’язків з попередньою правовою кваліфікацією за частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, досудове розслідування триває і перебуває на контролі прокуратури Херсонської області.

Вища рада правосуддя ухвалилазвернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за фактом втручання в діяльність судді Чаплинського районного суду Херсонської області Пилипенко Ірини Олександрівни.

Прес-центр судової влади україни