Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у фінансуванні тероризму залишатиметься під вартою

17 листопада 2017, 14:36

Апеляційний суд Сумської області залишив в силі ухвалу слідчого судді від 18 жовтня 2017 року, якою застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина Д. Особа підозрюється у фінансуванні тероризму, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5КК України).

На думку колегії суддів апеляційного суду Сумської області, слідчий суддя дійшов правильного висновку про необхідність застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Д., оскільки встановлені судом обставини достатньо переконливо підтверджують, що менш суворі запобіжні заходи не зможуть забезпечити виконання підозрюваним процесуальних обов’язків. Слідчим суддею, при обранні запобіжного заходу, були враховані обставини справи в сукупності з даними про особу підозрюваного.

Також, як того вимагає закон, слідчий суддя встановив наявність достатніх підстав вважати, що ризики, на які вказує старший слідчий у клопотанні, існують та підтверджуються матеріалами кримінального провадження. Так підозрюваний проживає на непідконтрольній Україні території, а отже може переховуватися від органів досудового розслідування та суду. Крім того, може незаконно впливати на свідків, знищити або спотворити докази, що перешкоджатиме веденню слідства

Інформаційно: громадянин Д., який є офіційно не працевлаштованою службовою особою ТОВ «СНЕК ЕКСПОРТ», з січня 2016 року по теперішній час за попередньою змовою із громадянином П., а також іншими не встановленими фізичними та юридичними особами, в тому числі так званими «юридичними особами» терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», здійснювали діяльність, направлену на фінансування вказаних терористичних організацій.

Громадяни Д. та П., будучи обізнаними щодо діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», налагодили незаконне постачання продукції (снеки, сухарики, чіпси, тощо) ТОВ «СНЕК ЕКСПОРТ» на вказані тимчасово окуповані території.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду