Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

25–29 вересня 2017 року в місті Києві НШСУ проводить підготовку суддів судових палат у цивільних справах апеляційних судів

26 вересня 2017, 10:11

25–29 вересня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів судових палат у цивільних справах апеляційних судів.

Вітальною промовою підготовку відкрив начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, який у своєму виступі розповів про сучасні технології навчання в Національній школі суддів України, зорієнтовані на підтримання та підвищення рівня кваліфікації діючих суддів. Іван Балаклицький зазначив, що, враховуючи вимоги ст. 89 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, у межах підготовки буде проведено тренінги на теми: “Захист права власності у світлі ст. 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини для суддів цивільної спеціалізації” та “Антикорупційне законодавство та практика його застосування” з наступним оцінюванням суддів.

У ході підготовки суддя Верховного Суду України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Василь Гуменюкзапропонує для обговорення практику розгляду судами спорів, що виникають із земельних правовідносин. Заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці, кандидат юридичних наук Галина Юровська розповість про судову практику розгляду справ про захист права власності, про актуальні аспекти судового розгляду спорів щодо спадкування та правові висновки Верховного Суду у справах про спадкування. Начальник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Ганна Савченко висвітлить важливе та актуальне питання щодо запобігання розвитку професійного вигорання судді.

Програмою підготовки передбачено спілкування суддів із досвідченими колегами та авторитетними науковцями. Так, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Павло Луцюк зосередить увагу суддів на перспективах подальшого реформування судової системи України та деяких проблемних питаннях дисциплінарної відповідальності судді. Юрист-кримінолог, адвокат, кандидат юридичних наук Ганна Маляррозкриє проблеми юридичної оцінки девіацій у сфері основ національної безпеки України. Суддя Вищого адміністративного суду України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Тетяна Чумаченко приділить увагу обговоренню питання щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Головний спеціаліст прес-центру судової влади Ольга Какауліна розгляне питання щодо взаємодії судової влади та засобів масової інформації: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду. Судді з’ясують, що для досягнення найкращих результатів необхідно намагатись адекватно оцінювати ситуацію, творчо аналізувати об’єктивні обмеження та суб’єктивні можливості їх подолання, прогнозувати наслідки рішень, що приймаються. Головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України, доцент, кандидат юридичних наук Олена Захарова зосередить увагу суддів на розгляді меж перегляду цивільних справ апеляційним судом та застосуванні цивільного процесуального законодавства.

Під час підготовки судді подискутують, виконають індивідуальні та практичні завдання, збагатять професійний досвід.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.

Джерело

За повідомленням прес-служби НШСУ