Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проблеми антикорупційного законодавства та практика його застосування

21 вересня 2017, 15:34

21 вересня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів місцевих загальних судів проводить тренінг на тему: “Антикорупційне законодавство та практика його застосування”.

Відкрив тренінг начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, який у своєму виступі зазначив, що тренінг є складовою загальної стандартизованої програми підготовки суддів місцевих загальних судів, а тема тренінгу є важливою та актуальною.

Модератором тренінгу є головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів), доктор юридичних наук, заслужений юрист України Василь Андрійцьо. Розкриваючи першу тему щодо аналізу законодавства, Василь Андрійцьо детально зупинився на міжнародних зобов’язаннях щодо запобігання корупції, чинному національному антикорупційному законодавстві. Викликала інтерес у суддів статистична інформація  щодо стану, динаміки та визначення тенденцій в антикорупційному законодавстві. Викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Терлецький під час свого виступу звернув увагу на механізми запобігання корупційним правопорушенням та правопорушенням, пов’язаним із корупцією. Корисним для суддів було виконання практичних завдань у малих групах. Суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Тетяна Чумаченко розкрила важливе питання щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Удосконаленню знань суддів щодо застосування антикорупційного законодавства сприяв перегляд навчальних відеороликів “Україна без корупції” та “Історія одного лісу” з подальшим обговоренням та експрес-опитуванням.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби НШСУ