Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарання у виді позбавлення волі на строк 14 років

21 вересня 2017, 13:15

Таке покарання дістав громадянин П. у свої 26 років. Вироком Каховського міськрайонного суду Херсонської  області від 17 листопада 2016 року його визнано винним та засуджено за ч.2 ст. 185, ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України, за те що він знаходячись на березі річки Дніпро, під час конфлікту з громадянином Д., який раптово виник на підґрунті неприязних відносин, завдав товаришу чисельні удари кухонним ножем, від яких настала смерть останнього. Далі, будучи раніше судимим за скоєння корисливого злочину, таємно викрав майно потерпілого, а саме мобільний телефон та пневматичний пістолет.

Не погоджуючись з вироком суду першої інстанції, обвинувачуваний у своїй апеляційній скарзі з доповненнями зазначив, що обвинувальний вирок є незаконним, висновки якого не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження та стороною обвинувачення не доведено його винуватість у вчинені злочинів. Просив скасувати вирок суду першої інстанції та закрити кримінальне провадження за відсутністю в його діях складу злочину.

В апеляційній скарзі захисник також просив скасувати вирок суду першої інстанції та закрити кримінальне провадження, оскільки не були встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримання.

В ході судового розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Херсонської області, заслухавши доводи сторін, перевіривши матеріали кримінального провадження, підстав для скасування вироку через недоведеність винуватості громадянина П. та закриття справи не знайшла.

Тож, у зв’язку з відсутністю підстав для задоволення апеляційної скарги обвинуваченого, колегія суддів постановила залишити її без задоволення, а скаргу захисника задовольнила частково, виключивши з мотивувальної частини вироку з обсягу доказів посилання суду на показання експерта Ч., у решті вирок залишено без змін.

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду