Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглядати земельні спори навчатимуть сертифіковані тренери

20 вересня 2017, 22:22

20 вересня 2017 року Національна школа суддів України  спільно з українсько-канадським проектом “Освіта суддів – для економічного розвитку” проводить тренінг для тренерів навчального курсу “Судовий захист прав під час розгляду спорів, що виникають при переході права на земельну ділянку”.Відкриваючи тренінг проректор з науково-дослідної роботи Наталія Шукліна зазначила, що земля є основним національним багатством України, тому питання, які виникають в земельних правовідносинах були, є та завжди будуть актуальні. Відповідно такий тренінг в першу чергу має важливе теоретичне та практичне значення для суддів, які розглядають земельні спори. Також пані Шукліна акцентувала увагу на тому, що підготовка викладачів/тренерів є одним з пріоритетів суддівської освіти. Наразі всі судді, які викладають в Національній школі суддів України  та її регіональних відділеннях є сертифікованими викладачами/тренерами.

Директор навчального курсу для кандидатів на посаду судді “Особливості розгляду земельних спорів”  Галина Юровська зазначила, що всі учасники тренінгу є кваліфікованими спеціалістами з розгляду земельних питань та викладатимуть цей навчальний курс суддям і кандидатам на посаду судді. Тренінг дозволяє розробникам навчального курсу вивчити думку кожного учасника щодо напрацьованого матеріалу та методології.

Координатор українсько-канадського проекту Олександра Баранюк звернула увагу учасників на те, що Національною школою суддів України  спільно з проектом розроблено більше 13 навчальних курсів для суддів та кандидатів на посаду судді. Всі навчальні курси розроблено із застосуванням інтерактивних методик навчання, які успішно використовуються в Національному суддівському інституті Канади.

На унікальність цього тренінгу вказала директор навчального курсу для суддів Вікторія Семенюк, звернувши увагу на те, що вперше одночасно проводиться апробація двох навчальних курсів: для суддів та кандидатів на посаду судді. Пані Семенюк акцентувала, що команда розробників навчального курсу складається з суддів, які є фахівцями та науковцями у галузі земельного права та представила авторський колектив: Гуревського Володимира – суддю Малиновського районного суду м. Одеси, к.ю.н., Котелевець Аллу – суддю Апеляційного суду Харківської області, к.ю.н., Медведєва Костянтина - суддю Васильківського міськрайонного суду Київської області, к.ю.н., Пономаренко Наталію – суддю Шевченківського районного суду м. Києва, Потапенка Андрія – суддю Ржищевського міського суду Київської області, Сташків Надію - суддю Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, Тиханського Олександра - суддю Обухівського районного суду Київської області.

Джерело