Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засідання ВРП стосовно розгляду кандидатів до Верховного Суду. 20 вересня

20 вересня 2017, 19:03

20 вересня 2017 року Вища рада правосуддя продовжила розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду та розглянула матеріали 16 кандидатів, рекомендованих Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади:

до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду:

Ткаченко Ніни Григорівни;

Львова Богдана Юрійовича;

Баранця Олександра Миколайовича;

Дроботової Тетяни Борисівни;

до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду:

Шипуліної Тетяни Михайлівни;

Коваленко Наталії Володимирівни;

Олендера Ігоря Ярославовича;

Гончарової Ірини Анатоліївни;

до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду:

Ємця Олександра Петровича;

Лагнюка Миколи Михайловича;

Франтовської Тетяни Іванівни;

Кравченка Станіслава Івановича;

до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду:

Ткачука Олега Степановича;

Сімоненко Валентини Миколаївни;

Журавель Валентини Іванівни;

Синельникова Євгена Володимировича.

Крім того, під час засідання 20 вересня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула заяву члена Вищої ради правосуддя Ярослава Романюка про самовідвід при розгляді питання щодо внесення подання Президентові України про призначення Олендера Ігоря Ярославовича на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Заяву про самовідвід мотивовано тим, що член Вищої ради правосуддя Ярослав Романюк впродовж певного періоду працював разом із кандидатом на посаду судді Олендером І.Я. в одному районному суді, водночас у дружніх стосунках із кандидатом не перебув та не перебуває.

Вища рада правосуддя ухвалила відмовити у задоволенні заяви члена Вищої ради правосуддя Ярослава Романюка про самовідвід при розгляді питання щодо внесення подання Президентові України про призначення Олендера Ігоря Ярославовича на посаду судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Нагадаємо, що 12 вересня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула низку заяв про самовідвід членів ВРП під час розгляду матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду, за якими прийняла 56 ухвал про задоволення та відмову у задоволенні заяв про самовідвід.

Крім того, на засіданні 5 вересня 2017 року Вища рада правосуддя прийняла рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів членів Вищої ради правосуддя Лесько Алли Олексіївни та Олійник Алли Сергіївни, які взяли участь у конкурсі на посади суддів Верховного Суду, встановивши, що вони не братимуть участі у розгляді Вищою радою правосуддя, її органами та одноособово матеріалів стосовно осіб, щодо яких Вищою кваліфікаційною комісією суддів України внесені рекомендації про призначення на посаду судді Верховного Суду, та ухваленні відповідних рішень.

Джерело