Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26 червня 2013 року о 13.30 в УНІАН відбудеться прес-конференція Голови ДСА України Кирилюка Р. І. та генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Богданова Л. В., присвячена впровадженню в Україні інноваційного проекту «Електронний суд»

21 червня 2013, 16:48

ПРЕС-РЕЛІЗ

26 червня 2013 року о 13.30 в УНІАН відбудеться прес-конференція Голови ДСА України Кирилюка Р. І. та генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Богданова Л. В., присвячена впровадженню в Україні інноваційного проекту «Електронний суд» 

    Прес-конференція, що відбудеться 26 червня 2013 року о 13.30 в приміщенні УНІАН, присвячена впровадженню в Україні інноваційного проекту «Електронний суд».
    Проект «Електронний суд» реалізується в рамках створення та удосконалення  Єдиної судової інформаційної системи України. Основний принцип проекту «Електронний суд» полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами з метою  забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні.
Проект передбачає:
•    перехід до системи електронної відправки та прийому процесуальних документів із застосуванням електронного підпису;
•    забезпечення відкритого доступу учасників судового процесу до інформації шляхом створення сучасних інтернет-ресурсів та встановлення в приміщеннях суду інформаційно-довідкових кіосків;
•    налагодження системи електронного обміну з базами даних інших державних органів та установ;
•    формування єдиного електронного архіву судових документів;
•    забезпечення повної комп’ютеризації процесів судового діловодства.

Одним з ключових завдань проекту є суттєве скорочення видатків на поштову кореспонденцію та друк паперових документів.
Важливим аспектом запровадження проекту «Електронний суд» є також значне зменшення витрат паперу та скорочення забруднення навколишнього середовища,  тобто екологічна складова.

    Програма прес-конференції передбачає:
•    презентацію проекту «Електронний суд» в Україні;
•    ознайомлення з системою Діловодства суду (через віддалений термінал, що буде встановлено в залі проведення прес-конференції);
•    відповіді на запитання учасників прес-конференції.
Кожен учасник прес-конференції зможе отримати тестове SMS-повідомлення та зразок процесуального документа на електронну пошту.


Прес-конференція відбудеться за адресою:
м. Київ, вул. Хрещатик 4, приміщення УНІАН
Час проведення прес-конференції: 13:30 – 14:20

Акредитація за тел.: (044)277-76-68, (044)277-76-69
та за електронною адресою: ignatchenko@court.gov.ua
Контактна особа: Ігнатченко Олена Олексіївна, завідувач сектору міжнародного співробітництва та взаємодії з засобами масової інформації Державної судової адміністрації України