Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрито оновлене приміщення Луганського окружного адміністративного суду в м.Сєвєродонецьку

29 червня 2017, 09:01

26 червня 2017 року після завершення капітального ремонту відбулося урочисте відкриття оновленого приміщення Луганського окружного адміністративного суду в м. Сєвєродонецьку.

В урочистостях з нагоди відкриття взяли участь: Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, заступник голови Ради суддів України Богдан Моніч, голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло, Голова Донецького апеляційного адміністративного суду Раїса Ханова, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, Голова Апеляційного суду Луганської області Володимир Гаврилюк, заступник Голови Донецького апеляційного адміністративного суду Ігор Геращенко, Голова Донецького окружного адміністративного суду Вячеслав Кірієнко, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській області Ігор Савенко.

 

Як відомо, з 17 листопада 2014 року суд переміщено до міста Сєвєродонецька Луганської області.

У грудні 2014 року Державною судовою адміністрацією України на баланс Луганського окружного адміністративного передано адміністративну будівлю суду, що потребувала проведення капітального ремонту.

27 березня 2015 року суд відновив роботу зі здійснення правосуддя за новою адресою: Луганська область, місто Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Голова Луганського окружного адміністративного суду Сергій Чиркін відзначив, що відкриття оновленого приміщення є визначною  подією. Створення належних умов для  суддів, працівників апарату суду та учасників процесу підвищить якість  роботи суду в цілому та позитивно впливає на  формування довіри громадян до судової системи.

Після урочистого відкриття приміщення відбулась екскурсія відремонтованою будівлею суду, зокрема, гості оглянули хол, де розміщені інформаційні стенди суду, кабінет прийому громадян, кабінет відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярія), кімнату для ознайомлення з матеріалами справи, зали судових засідань та робочі кабінети суддів і працівників апарату суду.

Того ж дня в Луганському окружному адміністративному суді відбулася робоча нарада на тему: «Нагальні питання роботи суду в умовах переміщення та проведення АТО», де обговорено шляхи вирішення кадрових питань, соціально-побутових проблем суддів та працівників апарату суду, які перемістилися до м. Сєвєродонецька разом з установою та є внутрішньо переміщеними особами.

Ігор Бенедисюк зазначив, що робота Вищої ради правосуддя направлена на вирішення питань призначення суддів. Судова реформа є тривалим процесом, складниками якого є проведення конкурсів для новопризначених суддів та атестація діючих суддів, що, в свою чергу, призведе до підвищення їх професійного рівня. Також голова Вищої ради правосуддя відзначив, що переведення суду та його працівників на територію, підконтрольну українській владі,  є надзвичайо важливим як для громадян, так і для судової влади. Ігор Бенедисюк висловив вдячність всім головам судів, які доклали багато зусиль для того, щоб переміщені суди належно працювали на новому місці,  а громадяни могли відчувати себе захищеними.  

  

          Під час наради Голова Державної судової адміністрації України доповів про організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади у 2016 році, перспективи на 2017 рік. Зеновій Холоднюк зазначив, що сьогодні Державна судова адміністрація України активно працює над створенням належних умов доступу громадян до правосуддя, покращенням матеріально-технічної бази судів. Окреслив найближчі перспективи вирішення питань матеріально-технічного забезпечення судів, підвищення рівня заробітної плати працівників судів, соціальних стандартів, зазначивши шляхи та терміни їх реалізації.

Голова Вищого адміністративного суду України підкреслив важливість переміщення судів на територію, підконтрольну україській владі, висловив щиру подяку Голові Державної судової адміністрації України за значні зусилля у забезпеченні суду приміщенням, фінансуванні робіт з проведення ремонту та матеріально-технічного забезпечення суддів та працівників апарату. Олександр Нечитайло відзначив проведену роботу Головою Донецького апеляційного адміністративного суду Раїсою Хановою та Головою Луганського окружного адміністративного суду Сергієм Чиркіним у відновленні роботи Донецького апеляційного адміністративного округу.

Богдан Моніч наголосив, що пріоритетними завданнями діяльності вищого органу суддівського самоврядування залишаються такі напрямки як комунікація, етика та врегулювання конфлікту інтересів, організаційні питання роботи суддів. Заступник голови Ради суддів України зазначив, що за ініціативи Ради суддів України проведено та заплановано цілий ряд тренінгів для прес-секретарів судів Луганської та Донецької областей. Богдан Моніч підкреслив, що організація роботи судів є одним з пріоритетних напрямків  роботи Ради суддів України. Метою такої діяльності є усвідомлення кожним суддею, кожним працівником апарату суду того, що якість надання судових послуг є пріоритетним завданням суду.

В ході робочого візиту до м. Сєвєродонецька Луганської області очільники установ системи правосуддя відвідали Донецький апеляційний адміністративний суд, що знаходиться у м. Краматорську Донецької області.

     Голова суду Раїса Ханова провела оглядову екскурсію судом, де гості ознайомились із ходом ремонтних робіт із відновлення фасаду приміщення суду, облаштування навколишньої території та відремонтованих кабінетів і залів судових засідань. Також у суді відбулася робоча зустріч із суддями Донецького апеляційного адміністративного округу.

Того ж дня у приміщенні Апеляційного суду Луганської області відбулася робоча нарада з питань організації роботи та фінансового забезпечення діяльності системи правосуддя.

Зі вступним словом звернувся Голова Апеляційного суду Луганської області Володимир Гаврилюк.

Під час наради Ігор  Бенедисюк  ознайомив присутніх з завданнями, що означені перед Вищою радою правосуддя та відповів на запитання присутніх.

Голова ДСА України поінформував присутніх про стан фінансового забезпечення діяльності судів у 2016-2017 роках та відповів за питання голів та заступників голів місцевих судів Луганської області щодо фінансування, доукомплектованості та капітального будівництва приміщень судів.

Після завершення наради учасники заходу оглянули хід ремонтних робіт у будівлі Апеляційного суду Луганської області та упорядкування прилеглої території.

Довідково:

Після проведеного капітального ремонту створено належні умови для здійснення правосуддя, перебування в суді відвідувачів,у тому числі маломобільних груп населення.

Загальна площа приміщення дозволила забезпечити кожного суддю окремим  кабінетом, облаштовано вісім залів судових засідань, в одному з яких встановлено систему відеоконференцзв’язку.

З метою підвищення енергоефективності та енергозбереження будівлі суду збудовано котельню автономного опалення, із застосуванням сучасних матеріалів замінено покрівлю будинку, виконано  капітальний ремонт головного та бокового фасаду, замінено 85 старих вікон на енергозберігаючі металопластикові, проведено реконструкцію огорожі відповідно до вимог нормативів і правил, що сприяє забезпеченню безпеки суду.