Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває зустріч випускників трьох програм з питань судового адміністрування

21 березня 2017, 16:35

 21 березня 2017 року розпочалася зустріч випускників програми з питань судового адміністрування: "Підсумки та плани на майбутнє".

Зустріч випускників ініційовано Програмою USAID "Нове правосуддя" з метою ознайомлення з інноваціями, ініціативами та проектами, що були запроваджені керівниками апаратів судів та їх заступниками, які успішно завершили навчальну програму з судового адміністрування. За результатами триденного обговорення буде розроблено стратегічний план розвитку професії судового адміністратора.

Відкриваючи зібрання, заступник Директора Відділу сприяння розвитку демократії та врядування Регіональної Місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Деніел Райан відзначив, що судові адміністратори мають вплив на решту суспільства, адже саме вони полегшують доступ громадян до судових установ, сприяють налагодженню комунікацій судів та суспільства.

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк зауважив, що зустріч більш як 100 випускників трьох випусків програми судового адміністрування – є знаковою подією, яка сприятиме налагодженню обміну думками, ідеями та судовими новаціями. Очільник ДСА України поінформував учасників зібрання з найближчими змінами в технічному забезпеченні, а також фінансовим забезпеченням системи правосуддя. Водночас, за словами Зеновія Холоднюка, "жодні новації не можуть бути запроваджені без підготовлених фахівців, досконалих, вправних та  кмітливих керівників майбутнього, які є прикладом для інших працівників апаратів судів." "Сьогоднішній захід для нас є особливо цікавим, оскільки планується підсумувати навчання відразу трьох курсів, обговорити впровадження наміченого у випускних роботах. Цікавим є й те, що саме спрацювало, що змінимось у житті випускників протягом останнього року, та на які недоліки треба звернути увагу, аби поліпшити роботу апаратів судів. Тому очікуємо на продуктивну роботу, нові цікаві конструктивні пропозиції, а разом з тим і нову навчальну програму", - наголосив Голова ДСА України.

"Національна школа суддів України, яка є співорганізатором навчання з судового адміністрування, високо оцінює підготовку судових адміністраторів, - відзначив ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, - але надзвичайно актуальним для нас є й те, що завдяки цій навчальній програмі ми маємо 18 висококваліфікованих викладачів, які залучені до підготовки працівників апаратів судів у НШСУ".

Захід триватиме 22 та 23 березня.

Наразі близько 100 випускників, які є лідерами реформування судової системи, обміняються досвідом та новими ідеями. Спільними зусиллями буде розроблено стратегічний план розвитку професії судового адміністратора заради покращення доступу до правосуддя, підвищення ефективності роботи суду та довіри громадян до судової системи.

Довідково: Програма USAID "Нове правосуддя" зібрала разом випускників всіх трьох навчальних програм з питань судового адміністрування - 2013, 2015 та 2016 років. Програму було розроблено і запроваджено у співпраці з Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України за участі Університету штату Мічиган.