Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урядом схвалено проект розпорядження щодо передачі будівлі в оперативне управління ДСА України для розміщення Центрального районного суду міста Миколаєва

18 березня 2015, 18:00

18 березня 2015 року відбулося засідання Кабінету Міністрів України, в якому взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

За результатами розгляду питання про передачу нерухомого майна в м. Миколаєві в оперативне управління Державної судової адміністрації Урядом прийнято рішення про схвалення проектурозпорядження "Про передачу нерухомого майна в м. Миколаєві в оперативне управління Державної судової адміністрації".Передача зазначеного нерухомого майна вирішує проблему забезпечення приміщенням державної форми власності Центрального районного суду міста Миколаєва.

До відома: Центральний районний суду міста Миколаєва розташований в будівлі по вул. Потьомкінська, 49 у м. Миколаєві. 

На сьогодні внаслідок підтоплення та просідання ґрунтів, що відбулося в результаті танення значної кількості снігових опадів, активізувалися руйнівні процеси в конструкціях будівлі. Стан будівлі визнано аварійним.

З метою запобігання настанню негативних наслідків через можливість обвалення окремих конструктивних елементів будівлі ДСА України орендувала приміщення для тимчасового розміщення суддів та працівників апарату Центрального районного суду міста Миколаєва.Переїзд судової установи здійснюється поетапно і згідно з договором оренди буде завершено до1 квітня 2015 року.

Водночас, з метою поліпшення умов функціонування Центрального районного суду міста Миколаєва ДСА України опрацьовано питання щодо передачі в установленому чинним законодавством порядку будівлі, розташованої по вул. Адміральській, 38/6 у м. Миколаєві, зі сфери управління Державного концерну "Укроборонпром" в оперативне управління ДСА України для розміщення зазначеного суду.

Після проведення реконструкції та пристосування будівлі під потреби судової установи Центральний районний суд міста Миколаєва зможе належним чином розміститися в новому приміщенні.