Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький окружний адміністративний суд запроваджує електронну доступність

30 грудня 2014, 11:42

Сьогодні українці чекають від судової влади ініціатив та практичних кроків  назустріч суспільним вимогам. Вінницький окружний адміністративний суд не стоїть на місці і робить черговий крок до реалізації принципу відкритості та доступності правосуддя шляхом впровадження нової в українському судочинстві  послуги – реалізації процесуальних прав через електронну пошту.

– Це стало необхідністю в сучасних умовах, – наголошує  голова суду Віталій Дончик. – Суд, як і решта державних установ, повинен реагувати на зміни потреб суспільства в наданні послуг з боку держави. Насамперед, електронна доступність особливо зручна для громадян, які проживають у віддалених районах області. Не менш важливим є зменшення навантаження на установу та економія бюджетних коштів.

Дана послуга впроваджується вперше в Україні та презентується Вінницьким окружним адміністративним судом. Маємо велику надію на те, що найближчим часом інші суди перейматимуть інноваційний досвід колег із Вінниччини, зазначив очільник Вінницького окружного адміністративного суду.

Для того, щоб скористатись електронною послугою, необхідно при подачі позовної заяви (або якщо сторона у справі є відповідачем – під час попереднього розгляду справи) вказати електронну адресу, яка вноситься до комп’ютерної програми діловодства суду. Для отримання інформації про рух адміністративної справи учасник судового процесу повинен зайти  на сторінку веб-сайту суду, натиснути на відповідне посилання "Судові справи" і внести інформацію щодо номера справи та адреси особистої поштової скриньки. Протягом кількох хвилин на електронну адресу надходить лист з разовим електронним посиланням, за яким учасник судового процесу має можливість увійти до комп’ютерної програми діловодства суду та отримати інформацію щодо місця, дати та часу розгляду справи, відслідкувати рух позовної заяви, ознайомитись із процесуальними документами та роздрукувати їх.

Запровадження такого нововведення сприятиме підвищенню доступу громадян до правосуддя та судових послуг.

 Сюжет про послугу можна переглянути за наступним посиланням https://www.youtube.com/watch?v=4XQDxlcqAoo