Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено завершальну зустріч спільної робочої групи з удосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше

08 лютого 2012, 16:27

8 лютого 2012 року в приміщенні Верховного Суду України, вул. Пилипа Орлика, 8 (Кловський палац), відбулася четверта - завершальна зустріч спільної робочої групи на тему: «Удосконалення процедури кваліфікаційного оцінювання. Формування резерву на заміщення вакантних посад судді. Конкурс на зайняття вакантної посади судді».
Під час зустрічі було обговорено оцінювання виконаного кандидатами на посаду судді практичного завдання, удосконалення процедури оцінювання практичного завдання: необхідні критерії оцінювання, встановлення шкали балів при проведення оцінювання, використання «шаблонів» оцінювання при перевірці практичних завдань кандидатів, формування кадрового резерву на посаду судді та необхідність формування резервів з урахуванням спеціалізації судів загальної юрисдикції, проведення конкурсу на зайняття вакантної посад, визначення періодичності проведення конкурсу, фактори, що впливають на періодичність проведення конкурсу(поява нових вакансій, необхідність заповнення посад у конкретному суді тощо), шляхи вирішення проблемних питань, які виникають під час проведення конкурсу.
За словами Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігоря Самсіна визначення відповідним кваліфікаційним іспитом рівня знань кандидата, який претендує на посаду судді, не повною мірою забезпечує процес якісного добору суддівських кадрів. На його думку, членам ВККСУ необхідно ретельно опрацювати  питання оцінювання морально-етичних якостей кандидатів.
Остаточні рішення щодо удосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше будуть схвалені під час однойменної конференції, що відбудеться  22-24 лютого 2012 року у м. Львів.

 

Довідково:
Питання спільної робочої групи із вдосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді вперше ініційоване ВККСУ. Було заплановано та вже проведено чотири засідання спільної робочої групи на тему: «Удосконалення процедури відбору кандидатів на посаду судді вперше», з метою напрацювання відповідних пропозицій із вдосконалення відбору. До складу робочої групи увійшли представники Адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя, Міністерства юстиції України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів.