Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСA України взяв участь в урочистостях з нагоди річниці діяльності ВААС

16 грудня 2011, 09:50

14 грудня 2011 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк взяв участь в урочистому зібранні з нагоди першої річниці процесуальної діяльності Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Урочисте зібрання розпочалося під гімн України в акапельному виконанні міського академічного камерного хору «Вінниця».

Передумовою створення суду апеляційної інстанції у Вінницькій області став Указ Президента України «Про утворення місцевих та апеляційних судів, затвердження їх мережі та кількісного складу суддів» від 16 листопада 2004 року з наступними змінами. Вже 8 жовтня 2010 року державним реєстратором Виконавчого комітету Вінницької міської ради було зареєстровано юридичну особу – Вінницький апеляційний адміністративний суд та видано відповідне свідоцтво. У грудні 2010 року Державною судовою адміністрацією України оголошено про початок процесуальної діяльності Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Створення Вінницького апеляційного адміністративного суду можна назвати безперечним здобутком адмінсудочинства України. З початку своєї процесуальної діяльності він досяг вагомих внесків у захист прав і свобод людини, як найвищої соціальної цінності нашої держави.

Однією з основних ознак правової держави є право на доступ до правосуддя та справедливий судовий розгляд. Відтак, забезпечення гарантій суб’єктивних прав громадян у відносинах з адміністративними органами є обов’язком держави, що і обумовило необхідність створення адміністративної юстиції в Україні.

Привітав своїх колег голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин. Він розповів про трудові здобутки та успіхи колективу. А їх чимало, адже територіальна юрисдикція Вінницького апеляційного адміністративного суду поширюється на Вінницький, Хмельницький та Чернівецький регіони. За підвідомчістю ВААС здійснює перегляд судових рішень 3-ох окружних судів цих областей, а також 66 місцевих загальних судів.

Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк у вітальній промові відзначив низку позитивів у роботі цього суду та наголосив, що хоч і відзначається лише перша річниця діяльності цього суду, проте саме на такі суди варто рівнятись та брати за приклад.

З нагоди професійного свята колектив отримав вітання від голів всіх Вищих судових інстанцій України, керівництва області та міста.

Представники влади побажали працівникам суду міцного здоров’я, благополуччя, і злагоди та успіхів у роботі.

Привітали вінницьких правників і їх колеги з Хмельниччини та Чернівецької області. З нагоди професійного свята, за значний внесок в виконання правничих завдань та за результатами роботи кращих працівників апеляційного суду нагородили відзнаками та почесними нагородами.

Також учасники свята переглянули відеофільм «Створення ВААС» та прослухали урочистий концерт.