Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України працює у звичному режимі

24 червня 2009, 12:26
Державна судова адміністрація України працює у звичному режимі
 
23 червня 2009 року  в окремих ЗМІ з‘явилася інформація щодо ліквідації Державної судової адміністрації України, оскільки 23 червня 2009 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ №477/2009  «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України».
Фактично, йдеться про приведення нормативно-правових актів у відповідність до Конституції України та Закону України «Про Кабінет Міністрів України».
Відповідно до повноважень Кабінету Міністрів України, Постановою КМУ від 14 січня 2009 року № 14 було затверджене Положення про Державну судову адміністрацію України. Цією ж Постановою КМУ передбачено, що Положення про ДСА України  набирає чинності одночасно з Указом Президента України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України з питань діяльності Державної судової адміністрації України».
Таким чином, з прийняттям Указу Президента України №477/2009 від 23.06.2009 року набирає чинності Положення про Державну судову адміністрацію України.
Ніяких інших правових наслідків, пов‘язаних з діяльністю Державної судової адміністрації України цей Указ Президента України немає.
Державна судова адміністрація України звертає увагу, що її діяльність регулюється главою 19 Закону України «Про судоустрій України» та Положенням про Державну судову адміністрацію України, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України  від 14 січня 2009 року № 14, а також іншими нормативно-правовими актами і просить  бути уважними та професійними при тлумаченні нормативних документів.
 
Прес-служба ДСА України