Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пам’ятайте, яку ціну заплатила Україна за незалежний та справедливий суд – Президент суддям нового Верховного Суду

11 листопада 2017, 13:44

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистій церемонії складання присяги суддями нового Верховного Суду та привітав новопризначених суддів.




«Величезне прохання від усіх нас – поверніть людям віру у справедливість. Допоможіть їм знайти правду. І прошу завжди пам’ятайте ту ціну, яку заплатила Україна за незалежний та справедливий суд, за вашу можливість там працювати», – звернувся до присутніх Петро Порошенко.

«Це велика честь для кожного з вас – ухвалювати остаточне рішення іменем України. І коли ви ухвалюєте це рішення іменем України, прошу думайте про людину та її права, про незалежність суду і справедливість, яку ви несете. Про чесність і непідкупність. Саме цього вимагає від вас Українське суспільство», – підкреслив Президент та зазначив, що саме цього він прагнув розпочинаючи судову реформу та свідомо обмежуючи свої права.

«Пам’ятайте, що ключова цінність – людина, а суспільство й держава мають безумовно керуватися, як би там не ставалося, під час війни, керуватися силою права, не правом сили», – з такою настановою звернувся Президент до суддів.


Глава держави зазначив, що історичний шлях України вимірюється різними відрізками часу. «Скоро – вже тисяча років від початку князювання Ярослава Мудрого і народження «Руської правди». Понад триста років Конституції Пилипа Орлика. Століття УНР. І двадцять сьомий рік незалежності», – відзначив він. Але при цьому наголосив, що «по-справжньому незалежного суду, такого як створюється зараз, у нас не було ще ніколи».

«Декілька місяців тому, під час державного візиту до Швеції, я мав унікальну можливість потрапити до Державного Королівського музею. І офіційні особи Королівства Швеція винесли мені оригінал Конституції Пилипа Орлика. Я можу сказати, що я був дуже схвильований. Насправді, нехай це лише декілька сторінок, але це Конституція, в якій гетьман, сподвижник великого Мазепи, присвятив окреме звернення до суддів. Він казав, щоб «пильно дбати про те, щоб на рядовий і простий народ не покладали надмірних утисків», – зазначив Глава держави. При цьому він наголосив, що саме таку ж вимогу, хіба що іншими словами, зараз висуває і сучасний Основний Закон.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду