Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжні заходи чотирьом підозрюваним у стрілянині в центрі міста

07 листопада 2017, 16:47

Сьогодні в Хмельницькому міськрайонному суді обрали запобіжні заходи чотирьом підозрюваним у кримінальних провадженнях, які стосуються стрілянини в центрі Хмельницького.

Нагадаємо, за повідомленням Сектору комунікації поліції Хмельницької області вранці 5 листопада в центрі міста виник інцидент між двома групами осіб, в результаті якого в двох  приміщеннях для розіграшу лотерей було зруйновано обладнання та пошкоджений автомобіль "BMW". В ході конфлікту його учасники застосували зброю та спецзасоби, внаслідок чого п’ятеро чоловіків отримали різного роду поранення.

Судові засідання стосовно всіх чотирьох підозрюваних відбувались в закритому режимі на підставі ухвали слідчого судді. Про такий розгляд справи клопотала сторона обвинувачення за підтримки сторони захисту.

Двом братам, яким інкримінується ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб) обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, який полягає в забороні залишати житло у період з 20.00 до 7.00 наступного дня. На підозрюваних суд також поклав обов’язки прибувати за кожною вимогою до суду та органу досудового розслідування, не відлучатися із населеного пункту, в якому проживають, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з певними особами; здати на зберігання свої паспорти для виїзду за кордон. 

Підозрюваних звільнено з-під варти прямо в залі судового засідання.

Іншим двом чоловікам, яким оголошено про підозру у вчиненні більш тяжкого кримінального правопорушення - хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України), -  обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком до 30 грудня 2017 року включно без альтернативи застави.

П’ятий підозрюваний наразі за станом здоров’я перебуває у медичному закладі. Вирішується питання про можливість його прибуття в судове засідання.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду