Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою донеччанина, якого підозрюють у фінансуванні тероризму

07 листопада 2017, 10:40

Колегія суддів кримінальної палати Апеляційного суду Сумської області розглянула апеляційну скаргу на Ухвалу слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми, якою уродженцю м. Горлівка Донецької області було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронні органи підозрюють чоловіка в тому, що він, за попередньою змовою з іншими фізичними та юридичними особами, розробив незаконну схему постачання продукції ТОВ «СНЕК ЕКСПОРТ», яка входить до корпорації «S.Group», на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Товари переміщували з України на підконтрольні терористичним організаціям території транзитом через Республіку Білорусь та Російську Федерацію, таким чином надаючи їм легального статусу. Після сплати так званих «митних платежів» до бюджету «ДНР» та «ЛНР» продукцію ТОВ «СНЕК ЕКСПОРТ», а саме насіння, фісташки, чіпси торговельних марок «SEMKI», «Мачо», «Козацька розвага», «Козацька слава» тощо,  розповсюджували в магазинах та торговельних мережах, які належать представникам терористичних організацій. В свою чергу сплачені так звані «податки» від реалізації йшли на забезпечення діяльності бойовиків.

Суд першої інстанції за клопотанням слідчого СБУ в Сумській області обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 грудня цього року. Не погоджуючись з таким рішенням місцевого суду, захист подав апеляційну скаргу, в якій просив Апеляційний суд Сумської області скасувати ухвалу слідчого судді і постановити нову, якою відмовити слідчому СБУ в задоволенні клопотання про взяття під варту підозрюваного.

Колегія суддів кримінальної палати апеляційного суду, розглянувши матеріали справи, залишила ухвалу суду першої інстанції без змін, а апеляційну скаргу без задоволення, оскільки підозрюваний проживає на непідконтрольній Україні території, а отже може переховуватися від органів досудового розслідування та суду. Крім того, може незаконно впливати на свідків, знищити або спотворити докази, що  перешкоджатиме веденню слідства.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду