Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Житомирської області провів "День відкритих дверей" для студентів - правників

11 вересня 2017, 15:58

Студенти 3 курсу факультету екології і права Житомирського національного агроекологічного університету, з яким у Апеляційного суду Житомирської області укладено Меморандум про співпрацю, зацікавилися роботою суду. За сприяння керівника апарату суду Наталії Івченко з 7 по 12 вересня 2017 року Аліна Навроцька, Наталія Нижник, Владислав Довгалюк та Кирил Панц матимуть можливість у вільний від навчання час ознайомитись з організацією роботи структурних підрозділів суду та відвідати судові засідання.

 

Опікується молодими людьми начальник відділу організаційного  забезпечення розгляду кримінальних справ суду Оксана Захарчук.  Під її керівництвом студенти правничої спеціальності ЖНАЕУ знайомляться з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду, з інформаційними підходами в роботі суду: автоматизованою системою документообігу суду, системою відеоконференцзв’язку, системою з проведення в суді процесуальних дій зі свідками, потерпілими та іншими учасниками кримінального провадження, щодо яких вжито заходи безпеки тощо. Також юнаки та дівчати мають нагоду відвідати судові засідання під час розгляду судових справ.

Проведення таких просвітницьких заходів, які закладають основи правової грамотності й культури серед населення, особливо молоді, є одним з пріоритетних напрямків Комунікативної стратегії Апеляційного суду Житомирської області, адже це важливий канал комунікації для покращення іміджу судової влади в очах суспільства, забезпечення відкритості та публічної доступності суду, що є чи не найпершою умовою взаємодії судової влади та громадськості.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду