Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двох суддів відряджено для здійснення правосуддя до іншого суду того самого рівня і спеціалізації

22 серпня 2017, 15:15

На засіданні 22 серпня 2017 року Вища рада правосуддя прийняла рішення про внесення подання Президентові України про відрядження двох суддів до судів того самого рівня та спеціалізації для здійснення правосуддя. Рішення прийнято на підставі подань Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у зв’язку з виявленням надмірного рівня судового навантаження у Червонозаводському районному суді міста Харкова та Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області.

Вища рада правосуддя ухвалила рішення внести подання Президентові України про відрядження для здійснення правосуддя строком на шість місяців:

судді Лугинського районного суду Житомирської області Гребенюка Вячеслава Валерійовича до Червонозаводського районного суду міста Харкова;

судді Дзержинського міськрайонного суду Донецької області Скиби Миколи Миколайовича до Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Крім того, Вища рада правосуддя відклала розгляд питання про відрядження судді господарського суду Луганської області Тацій Олени Владиславівни до господарського суду Харківської області.

Нагадаємо, що згідно з підпунктом 7 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» упродовж двох років переведення судді з одного суду до іншого здійснює Президент України на підставі відповідного подання Вищої ради правосуддя.

Пунктом 11 розділу ІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що упродовж строку, визначеного підпунктом 7 пункту 161 розділу XV«Перехідні положення» Конституції України, Президент України здійснює переведення суддів за поданням Вищої ради правосуддя, яке вноситься на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Відповідно до частини п’ятої статті 55 Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів» відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації здійснюється згідно з Порядком, затвердженим Вищою радою правосуддя за поданням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, погодженим із Державною судовою адміністрацією України.

Джерело

Прес-центр судової влади України