flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС ухвалив вирок у справі щодо Запорізького електровозоремонтного заводу

30 квітня 2024, 13:28

Вчора, 29 квітня, колегія суддів ВАКС ухвалила вирок та визнала винуватими трьох громадян - особу, яка діяла неофіційно в інтересах приватного товариства та двох колишніх керівників ПАТ «Запорізький електровозоремонтний завод». Їх визнано винуватими у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК.

Обвинуваченому, що діяв в інтересах приватного підприємства, призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, а кожному з екскерівників Запорізького електровозоремонтного заводу - по 4 роки. Їх позбавили права обіймати посади на підприємствах державної форми власності, а також приватних підприємствах, що мають частку держави у такому підприємстві, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком 3 (три) роки та штрафом у розмірі 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень кожному.

Крім того, ВАКС застосував до кожного з обвинувачених запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, із покладенням низки обов’язків, зокрема, носити електронний засіб контролю. Суд також застосував спеціальну конфіскацію до коштів у сумі 789 594 грн та залишив у силі арешт у межах цієї суми для забезпечення виконання вироку в частині спеціальної конфіскації майна. До того ж, ВАКС частково задовольнив цивільний позов ПАТ «Запорізький електровозоремонтний завод», яким із обвинувачених солідарно стягнув майнову шкоду у розмірі 789 594 грн.

Вирок може бути оскаржений упродовж тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Дата оприлюднення: 30 квітня 2024, 13:31

Дата останнього оновлення інформації: 30 квітня 2024, 13:28