flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер ВАКС Інна Білоус долучилася до Круглого столу «Правосуддя майбутнього: добір та призначення суддів».

26 квітня 2024, 17:42

У п’ятницю, 26 квітня, суддя-спікер Вищого антикорупційного суду Інна Білоус долучилася до Круглого столу «Правосуддя майбутнього: добір та призначення суддів». 

Під час заходу учасники обговорили кадрову ситуацію в судах України, а також  варіанти швидкого заповнення суддівських вакансій. Дискутували і про недоліки, які є у існуючих механізмах підготовки, добору та призначення суддів, та реальні можливості для їх вдосконалення. 

Серед важливих тем актуальним було питання про декларування та доброчесність суддів. Під час цієї дискусії суддя ВАКС Інна Білоус розповіла про особливості перевірки на відповідність критерію доброчесності суддів в умовах воєнного стану.

За її словами, «під час проведення співбесід із кандидатами на посади суддів, а також діючих суддів, які проходять кваліфікаційне оцінювання, виникає низка питань при визначенні їх відповідності критерію доброчесності. Вони обумовлені саме існуванням воєнного стану в Україні. Ці питання стосуються постановки на військовий облік, перетину державного кордону, майна на тимчасово окупованих територіях України та території держави-агресора, відвідин кандидатом на посаду судді/суддею чи його близькими родичами тимчасово окупованих територій або території держави-агресора, родичів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України чи на території держави-агресора, наявності корпоративних прав у підприємствах, що пов’язані з державою-агресором», – окреслила Інна Білоус.

Круглий стіл організований редакцією газети «Юридична практика» за підтримки ВККС України, Верховного Суду та ВРП.

 

Дата оприлюднення: 29 квітня 2024, 09:16

Дата останнього оновлення інформації: 29 квітня 2024, 09:12