Команда Центру взяла участь у робочій нараді Проєкту

27 березня 2024, 14:30
🔵Представники ВГО «Союз експертів України», ДП «Центр судової експертизи та експертних досліджень», ГО «Конгрес самоврядування України» провели робочу нараду щодо подальшої роботи проєкту: «Підвищення обізнаності серед органів місцевого самоврядування та громадян з фіксації руйнувань спричинених війною».
ℹ️Нагадаємо, що Проєкт «Підвищення обізнаності серед органів місцевого самоврядування та громадян з фіксації руйнувань спричинених війною», реалізовувався командою провідних українських юристів, адвокатів та експертів за підтримки Проекту «Фенікс», що виконується Фондом Східна Європа коштом Європейського Союзу.
▶Зокрема, проєкт спрямований на те, щоб підвищити обізнаність людей та органів місцевого самоврядування, розповісти що потрібно зробити, щоб правильно зафіксувати руйнування і в подальшому отримати компенсації.
✅В рамках роботи проєкту було створено Алгоритм, який упорядковує дії з фіксації зруйнованого чи пошкодженого майна. Алгоритмом узагальнено велику кількість нормативно-правових документів, що також дало можливість в екстремальних ситуаціях оперативно здійснювати збір доказів, фіксацію та збереження цієї інформації для подальшого отримання відшкодування збитків.