Форум "Від моніторингу до захисту: інструменти права інтелектуальної власності"

25 квітня 2024, 11:46
▶️В.о. директора ДП "Центр судової експертизи та експертних досліджень" Ігор СТАРОДУБОВ взяв участь у форумі, ініційованому Українським національним офісом інтелектуальної власності та інновацій на тему: «Від моніторингу до захисту: інструменти права інтелектуальної власності», що відбувся у столиці.
В рамках заходу пройшли дві сесії присвячені питанням порушень та боротьби з піратством і контрафактом, а також питанням позасудових способів захисту інтелектуальної власності та розгляду справ щодо порушень у судах.
Учасники форуму обговорили практику розслідувань злочинів в сфері інтелектуальної власності, розглянули питання сприяння захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України та взаємодію між приватним та державним секторами в боротьбі з контрафактом.
Ігор СТАРОДУБОВ зазначив, що сьогодні питання захисту прав інтелектуальної власності в Україні є особливо важливими в умовах військової агресії та вимагають уваги, як зі сторони державних, так і недержавних організацій та установ.
«Завдяки консолідації зусиль вдасться стабільно розвивати цю сферу та сприяти збереженню економічного та культурного потенціалу країни», - зазначив пан Стародубов.