flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України налагоджує співпрацю з судовими інстанціями Латвії

26 жовтня 2018, 14:14

25 жовтня 2018 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк  провів робочу зустріч з представниками Верховного Суду Латвії та Державної судової адміністрації Латвійської Республіки. Візит представників судових органів Латвії в Україну відбувався в межах проекту "Розвиток співпраці українських та латвійських судових органів з питань новітніх технологій судового управління". Під час зустрічі обговорено напрямки подальшої співпраці.

 

 

 

 

 

 

До складу латвійської делегації увійшли: начальник відділу комунікацій Верховного Суду Латвії Расма Звейніце, старший співробітник відділу забезпечення функціонування судової інформаційної системи ДСА Латвії Яна Земберга, директор департаменту щодо діяльності судів та земельних реєстрів (земельних книг) ДСА Латвії Андрета Скрастіні, проектний менеджер з питань з розвитку судової інформаційної системи ДСА Латвії Яніс Руска, старший співробітник відділу кадрової та правової роботи ДСА Латвії Інгріда Рожена та менеджер з управління ризиками ДСА Латвії Майя Орупа.

У зкстрічі також взяли участь: заступники Голови ДСА України Людмила Гізатуліна та Сергій Чорнуцький, радник Голови ДСА України Ірина Войтюк, начальник юридичного управління Євген Пристрома, фахівці ДСА України.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк інформував латвійських колег про нинішній етап судової реформи, яка відбувається в Україні. Зокрема, він зазначив, що одним з важливих показників реформування є створення нового Верховного Суду, а також робота в напрямку започаткування діяльності Вищого антикорупційного суду, конкурсний добір суддів у новостворені суди, який триває останні кілька місяців.

Детальніше Зеновій Холоднюк зупинився на питаннях створення окружних загальних судів та апеляційних судів, організаційне та фінансове забезпечення яких належить до повноважень ДСА України.

Про запровадження з січня 2019 року Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) гостей поінформував Сергій Чорнуцький. Зокрема, заступник Голови ДСА України зупинився на технічних характеристиках діяльності ЄСІТС та відзначив, що створення такої сисеми стане електронним проривом у здійсненні правосуддя та значно спростить доступ до нього громадян України. "Унікальність системи полягає ще й у тому, що вона складається з модулів, котрі за необхідності можна замінювати на більш функціональні", - додав заступник Голови ДСА України.

Довідково: В Україні партнером проекту "Розвиток співпраці українських та латвійських судових органів з питань новітніх технологій судового управління" є Верховний Суд . Мета проекту – розвиток належного управління судами та правозастосовними органами шляхом модернізації та розвитку найсучасніших новітніх технологічних можливостей. Проект сприятиме доступності громадськості до системи правосуддя, забезпечуючи більш швидкий, зручний та ефективний процес здійснення судочинства.