Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання Голови Ради суддів України з Днем працівників суду

15 грудня 2017, 10:00

Шановні колеги-судді, працівники судів! 

З глибокою повагою, від імені членів Ради суддів України та від себе особисто вітаю Вас із професійним святом — Днем працівників суду!

Це свято об’єднує працівників усіх судових установ, хто своєю самовідданою працею виконує обов’язки в ім’я законності та справедливості.

Саме від щоденної та самовідданої праці працівників судової гілки влади великою мірою залежить збереження в суспільстві стабільності, миру, злагоди та спокою.

Почесна й нелегка місія служіння правосуддю вимагає від нас — суддів та працівників судових органів — високого рівня відповідальності, мудрості, досвіду, сумлінного виконання своїх обов’язків та виняткових особистих якостей: честі, гідності, відданості, а найголовніше - поваги і любові до людей.

Ми маємо розуміти, що суспільство очікує не тільки щоб рішення суду відповідали закону, а й щоб вони були справедливими, ухваленими за зрозумілою процедурою, у найкоротші строки. Сьогодні важливо аби судові процедури, робота суддів та працівників суду були такими, щоб людина при розгляді її справи в суді почувалась гідно, навіть якщо рішення суду ухвалено не на її користь.

Шановні колеги! Високоповажні судді Верховного Суду та працівники суду!

Нині, з початком роботи Верховного Суду, Україна вперше відзначає знаменну дату - 100-річчя з дня утворення Верховного  (Генерального) Суду Української Народної Республіки. Далекого грудня 1917 українці добре розуміли і знали, що незалежний і справедливий суд є одним з найголовніших атрибутів державності. Усвідомлення цього факту суспільством тепер, через сто років, має стати наріжним каменем у фундаменті верховенства права в нашій державі.

Я щиро вірю, що Ваш високий професіоналізм, вірність ідеалам Правди і Справедливості, мудрість та відповідальність за долю кожної людини, завжди будуть незаперечними заповідями нашої роботи.

Я уклінно дякую усім суддям, які у ці нелегкі часи залишились виконувати свої обов'язки, суддям, які нещодавно обрали цю відповідальну професію та які, розуміючи всі складнощі фаху, взялися за роботу. Велика повага та вдячність суддям у відставці, які протягом усього життя були відданими праву та закону, відповідальними за долі людей, з честю і гідністю несли таку важку ношу як право і обов'язок здійснювати правосуддя.

Добра Вам, дорогі колеги, здоров'я, життєвої наснаги та здобутків у професійній діяльності в ім’я процвітання України.

Зі святом Вас!

З повагою

Голова Ради суддів України                             Валентина Сімоненко