Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оболонський райсуд міста Києва оприлюднив коментар суду з приводу звинувачень, висловлених на адресу суду Антіном Мухарським

14 грудня 2017, 10:20

 Нещодавно, із соціальної мережі Facebook стало відомо про відеоролик, як висловлення протесту відомим шоуменом Антіном Мухарським.

 Слід зазначити, що відповідно до даних автоматизованої системи документообігу суду у період з 2014 року і по теперішній час у провадженні Оболонського районного суду м. Києва зареєстровано близько 20 цивільних справ, учасниками яких є Антін Мухарський та його колишня дружина Сніжана Єгорова. Це переважно спори, що виникають із шлюбно-сімейних відносин. Є справи, по яким уже прийнято відповідне процесуальне рішення, а є і справи, які наразі розглядаються судом.

 Суд повідомляє, що внаслідок судової реформи, яка нині ще не завершена, у рази зросло навантаження на суддів. Так, із 29 заявлених по штатному розпису суддів фактично здійснюють правосуддя 12 суддів, 8 із яких у цивільній колегії. У провадженні кожного судді перебуває в середньому 1000 справ. Тому розгляд справ по суті відбувається дещо повільніше, вимушено порушуються строки розгляду справ і в цьому не вбачається упередженого ставлення до конкретних учасників процесу. Такі дії суду не можуть бути розцінені як умисне затягування розгляду справи.

 Суд наголошує, що ситуація з надмірним навантаженням на суддів характерна не лише для Оболонського районного суду м. Києва. Кадровий колапс та похідні від нього процеси спостерігаються по всій країні в цілому. Для суду усі учасники без виключення є рівними та перебувають в однакових умовах.

 Окрім цього, суд спростовує інформацію про тиск на суддів з боку високопосадовців у справах, учасником яких є, зокрема, Антін Мухарський. У разі якщо на суддів здійснюватиметься будь-який тиск, то вони відповідно до вимог Закону України «Про судоустрій та статус суддів» звернуться із заявою про втручання у діяльність судді до Вищої ради правосуддя та до Генерального Прокурора України.

 

За повідомленням прес-служби суду