Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні юристи відвідали апеляційний суд в рамках проведення Всеукраїнського тижня права

14 грудня 2017, 14:08

 З навчальним візитом в рамках проведення Всеукраїнського тижня права Апеляційний суд Кіровоградської області відвідали студенти четвертого курсу відділення «Правознавство» Кіровоградського інституту розвитку людини.

Даний захід проведено з метою інформування студентів про організацію здійснення судочинства, надання допомоги у формуванні професійної орієнтації, отримання вичерпної інформації про роботу апарату суду та ведення судового процесу.

                      

Студенти відвідали зали судових засідань, кримінальну та цивільну канцелярії, де дізналися про реєстрацію та  рух документів, що надходять до суду, ознайомились з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції.

Майбутні випускники як слухачі відвідали декілька судових засідань, на яких у апеляційному порядку переглядалися  кримінальні провадження колегіями суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Кіровоградської області. 

Екскурсія для студентів виявилась водночас цікавою та повчальною,  адже майбутні правники мали можливість спостерігати за перебігом кримінального процесу, та переконатися у невідворотності покарання за вчинений злочин.

За повідомленням прес-служби суду