Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось перше засідання по суті у кримінальному провадженні щодо ДТП, внаслідок якого загинули четверо військовослужбовців

18 жовтня 2017, 10:52

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання з розгляду кримінального провадження за обвинуваченням 50-річного мешканця Одещини у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.286 КК України.

Судовий розгляд відбувається у режимі відео конференції за участі однією потерпілих по справі, яка мешкає у Хмельницькій області.

Суд вирішив питання призначення зазначеного провадження до розгляду по суті, після чого прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно якого 22 листопада 2016 року на виїзді з м.Миколаєва, водій вантажівки «Scania», виїжджаючи з автозаправної станції на автодорогу Р-06 «Ульянівка-Миколаїв», не надав перевагу автомобілю «Opel Vectra» з військовослужбовцями, що рухався по головній дорозі, внаслідок чого відбулося зіткнення.

В результаті автопригоди водій та двоє пасажирів легковика від отриманих травм загинули на місті. Ще один пасажир помер наступного дня в лікарні швидкої медичної допомоги м. Миколаєва.

Представник потерпілих оголосила їх позовні заяви, відповідно до яких вони вимагають стягнути з ТОВ, якому належить вантажівка, за кермом якої перебував обвинувачений, понад 350 тис гривень матеріальної шкоди та 7 млн гривень моральної.

Також, одна з потерпілих просить стягнути додатково 500 тис гривень безпосередньо з обвинуваченого.

Окрім цього, суд задовольнив клопотання цивільного відповідача щодо залучення у якості третьої особи страхової компанії, де було застраховано вантажівку, що потрапила у зазначене ДТП.

Суд вирішив питання порядку та дослідження доказів по справі, зокрема допит потерпілих, дослідження письмових документів, допит свідків та обвинуваченого.

Після цього, було допитано потерпілих, які брали участь у судовому засіданні.

Наразі для підготовки до надання письмових доказів у засіданні оголошено перерву до 14.00 год, 13.11.2017 року.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду