Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сергій Козьяков презентував у Польщі перший в історії України конкурс до Верховного Суду

19 вересня 2017, 19:22

19 вересня 2017 року Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков під час робочого візиту з українською делегацією до Варшави взяв участь в Щорічній нараді з питань людського виміру Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ.

Захід проводиться Організацією з безпеки та співробітництва в Європі відповідно до виконання державами-учасницями зобов’язань у людському вимірі. Робочий візит Сергія Козьякова відбувається в рамках Проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя», що впроваджується координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Крім того очільник Комісії взяв участь у сесіях, присвячених питанням верховенства права. Зокрема, обговорювалися теми: право на справедливий судовий розгляд, незалежність суду, захист прав людини, демократична законотворчість. Сергій Козьяков розповів про перший в історії України конкурс до Верховного Суду.

«Судова реформа в Україні передбачає деполітизацію. Тепер всі рішення щодо кар’єри суддів забезпечують незалежні органи суддівського врядування ВККСУ і ВРП. Вперше в історії України завдяки відкритому конкурсу було визначено склад Верховного Суду. Переконаний, що новий склад ВС буде працювати за новими процесуальними кодексами в дусі верховенства права і, безперечно, це позитивно вплине на реформу судової системи», - підкреслив Сергій Козьяков.

Серед учасників наради також були присутні представники урядів різних країн, інститутів громадянського суспільства, а також експерти з правозахисної тематики.

Джерело