Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Складні аспекти застосування сімейного законодавства при вирішенні майнових спорів між подружжям - тема семінару НШСУ для суддів у Чернівцях

15 вересня 2017, 19:37

15 вересня  2017 року в  місті Чернівцях  місцеве  регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить для  суддів місцевих загальних  судів всеукраїнський  семінар у формі круглого столу на тему: “Судова практика застосування норм сімейного законодавства при вирішенні майнових спорів між подружжям (колишнім подружжям)”.

Відкриваючи захід, директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник ознайомив суддів  з метою та регламентом роботи семінару.

З вітальною  промовою до викладачів та учасників семінару   звернувся  заступник голови Апеляційного суду Чернівецької області Володимир Міцней, який  звернув увагу на значимість  та  актуальність тематики заходу.

У роботі круглого столу беруть участь судді  Київської,  Волинської,  Рівненської, Хмельницької,  Полтавської та інших областей України.

Для проведення заходу запрошено суддю Апеляційного суду Чернівецької області  у відставці  Валентину Чупікову,  суддів цього ж суду Наталію Височанську, Ірину Литвинюк   і   Наталію Половінкіну, доцента кафедри   приватного права Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, кандидата  юридичних наук Наталію Процків.

У ході семінару судді прослухають інтерактивні лекції з використанням презентацій, візьмуть участь в обговоренні актуальних питань судової практики в сімейних правовідносинах, обговорять ситуативні завдання та працюватимуть у малих групах.  

Семінар розпочато з інтерактивної доповіді  щодо поділу майна між подружжям (колишнім подружжям) щодо неподільних речей.

Доповідачі звернуть увагу учасників семінару на проблемні аспекти щодо  виділу  частки з майна, що належить подружжю (колишньому подружжю) на праві спільної сумісної власності в натурі; визначення порядку користування спільним майном, а також роздільним майном кожного з подружжя; поділу майнових прав, у тому числі на новозбудоване майно та недобудоване майно.

Окрім того, судді  обговорять та проаналізують судову практику щодо застосування норм  сімейного законодавства при вирішенні  майнових спорів між подружжям.

Після закінчення семінару учасники поділяться враженнями та висловлять свої побажання та пропозиції.

Джерело