Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Центральний районний суд м. Миколаєва обирає запобіжний захід чоловіку, підозрюваному у вимаганні 1,5 тис доларів США

14 вересня 2017, 17:32

14 вересня у Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання з розгляду клопотання слідчого військової прокуратури Миколаївського гарнізону про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави, 44-річному військовому пенсіонеру, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.369-2 КК України (зловживання впливом).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний вимагав у місцевої мешканки неправомірну вигоду у сумі 1500 доларів США за вплив на прийняття рішення військовослужбовцями кадрового центру Міністерства оборони України. Рішення стосувалось не направлення нареченого потерпілої, який є військовослужбовцем до зони проведення АТО.

За версією органу досудового слідства, першу частину неправомірної вигоди у сумі 2 тис гривень підозрюваному було перераховано на картковий рахунок у серпні поточного року.

11 вересня передано ще 38 тис гривень. Після цього останній був затриманий у порядку ст.208 КПК України.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що екс-військовослужбовець не одружений, не має офіційного місця роботи та проживає в орендованій квартирі, окрім цього він підозрюється у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення, а отже цілком ймовірною є можливість переховування від слідства.

Також у якості ризиків прокурор зазначив, можливість впливати на свідків та потерпілу, знищити або спотворити документи, що мають значення у розслідуванні кримінального провадження, продовжити вчиняти аналогічні злочини.

Захисник заявив клопотання щодо допиту у якості свідків потерпілої, слідчого у провадженні якого перебуває зазначена справа та жінки, в квартирі якої проживає підозрюваний.

Прокурор заперечив проти допиту зазначених свідків, оскільки вважає, що на це не має підстав.

Порадившись на місті суд відмовив у задоволенні зазначених клопотань.

Підозрюваний свою провину заперечив.

У ході дослідження документів, долучених до клопотання, захисник наполягав на невідповідностях, які, на його думку, містяться у деяких матеріалах та підкреслював, що підозра є необґрунтованою та безпідставною.

Після дослідження документів, зокрема заяви потерпілої, протоколів допитів, протоколу обшуку у ході якого було вилучено 38 тис гривень, та низки інших процесуальних документів, захисник підозрюваного заявив клопотання про відвід слідчого судді Світлани Скрипченко, яке наразі розглядається.

Джерело  

За повідомленням прес-служби суду