Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося чергове засідання ради суддів загальних судів

26 червня 2013, 17:48

25 червня 2013 року у приміщенні Державної судової адміністрації України відбулося чергове засідання ради суддів загальних судів. У роботі засідання взяли участь Голова ДСА України Руслан Кирилюк, голова Апеляційного суду міста Києва Антон Чернушенко, перший заступник генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Віталій Живаєв, працівники центрального апарату ДСА України та представники засобів масової інформації.

Першим питанням порядку денного засідання ради суддів загальних судів був розгляд кадрових питань. Зокрема, рішенням ради суддів загальних судів було внесенно подання Вищій раді юстиції про призначення на адміністративні посади наступних суддів:

ТИЧКОВОЇ Олени Юріївни - на посаду заступника голови апеляційного суду Харківської області;

ОЛІЙНИКА Миколи Васильовича - на посаду голови апеляційного суду Чернівецької області;

ЛІТОВКИ Валерія Володимировича - на посаду голови  Краматорського міського суду Донецької області;

ФРОЛОВОЇ Людмили Давидівни - на посаду голови Торезького міського суду Донецької області;

ГОНЧАРЕНКА Вадима Миколайовича - на посаду голови Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська;

КІЯШКО Вікторії Олександрівни - на посаду голови Вільнянського районного суду  Запорізької області;

ЦЕЦОРИ Ольги Романівни - на посаду голови Рубіжанського міського суду Луганської області;

ДЕМ’ЯНЕНКО Ірини Володимирівни - на посаду голови Люботинського районного суду Харківської облатсі;

ЛОСЄВА Дмитра Костянтиновича - на посаду голови Коломацького районного суду Харківської області;

ШИНКАРЧУКА Ярослава Анатолійовича - на посаду заступника голови Харківського районного суду Харківської області;

БОНДАРЄВОЇ Ірини Володимирівни - на посаду заступника голови Фрунзенського районного суду міста Харкова;

ФАТЄЄВОЇ Ніни Іванівни - на посаду заступника голови Комінтернівського районного суду міста Харкова.

Члени ради суддів загальних судів заслухали інформацію Голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка та голови Апеляційного суду міста Києва Антона Чернушенка стосовно погодження типового для всіх судів загальної юрисдикції проекту загородження, яке відокремлюватиме підсудних від складу суду і присутніх громадян. За результатами обговорення рада суддів загальних судів доручила ДСА України детально вивчити питання щодо типового для всіх судів загальної юрисдикції проекту загородження, яке відокремлюватиме підсудних від складу суду і присутніх громадян, та надати раді суддів загальних судів до наступного засідання свої пропозиції щодо зазначеного питання.

Одним із актуальних питань засідання ради суддів загальних судів також стало питання, порушене у зверненні Київського районного суду міста Донецька, стосовно інформації  про реєстраційні номери облікових карток платників податків боржників та стягувачів, яку суди отримують на свої запити. Із зазначеного питання рішенням ради суддів загальних судів було доручено ДСА України вжити заходів, спрямованих на пришвидшення надання судам загальної юрисдикції такої інформації. Крім того ДСА України доручено вжити заходів щодо надання судам загальної юрисдикції роз’яснень в частині подальшого виконання судових рішень, за якими на запити судів була отримана інформація   про те, що фізична особа не зареєстрована у Державному реєстрі фізичних осіб, а також звернути увагу на необхідність забезпечення усіх судів загальної юрисдикції доступом до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

На засіданні ради суддів загальних судів заслухано інформацію Голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка та  першого заступника генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Віталія Живаєва щодо стану забезпечення та встановлення (підключення) системи відеоконференцзв’язку у місцевих, апеляційних загальних судах відповідної адміністративно-територіальної одиниці та прийнято рішення повторно заслухати інформацію Голови ДСА України та першого заступника генерального директора ДП «ІСС» на засіданні ради суддів загальних судів у грудні 2013 року.

Під час засідання ради суддів загальних судів було заслухано інформацію голови ради суддів загальних судів Інни Отрош стосовно стану комп’ютеризації загальних судів для здійснення судочинства, діловодства, інформаційно-нормативного забезпечення судової діяльності та забезпечення функціонування автоматизованої системи документообігу в судах. Так, відповідно до проведеного радою суддів загальних судів моніторингу з приводу забезпечення місцевих загальних судів, які розміщені в декількох (двох і більше) окремих приміщеннях, ДСА України доручено вжити заходів щодо забезпечення таких судів надійним зв’язком з використанням новітніх технологій та таким, що буде забезпечувати безпеку передачі даних між приміщеннями суду.

Крім того, рішенням ради суддів загальних судів внесено доповнення до змісту інформації, яка підлягає оприлюдненню на веб-сторінці загальних судів веб-порталу судової влади України, затвердженого рішенням ради суддів загальних судів від 28 лютого  2013 року № 12, а саме: додано такі розділи, як «Список справ, призначених до розгляду» та «Показники діяльності суду за півріччя та рік».

Останнім питанням засідання ради суддів загальних судів, яким було завершено роботу ради суддів у І півріччі 2013 року, був звіт голови ради суддів загальних судів Інни Отрош про підсумки діяльності ради суддів у І півріччі 2013 року, узагальнення результатів та аналіз розгляду звернень фізичних та юридичних осіб, суддів та працівників апарату суду, які надійшли до ради суддів загальних судів за І півріччя 2013 року. Заслухавши доповідь голови ради суддів Інни Отрош з зазначеного питання, члени ради суддів загальних судів  схвалили результати діяльності ради суддів у І півріччі 2013 року,  спрямовані на ефективне забезпечення суддями загальних судів належного відправлення правосуддя, підвищення рівня відкритості судової влади, доступу до правосуддя та до інформації про діяльність судів.

Наступне засідання РСЗС заплановане на 24 - 25 липня 2013 року.