Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України обговорив з експертами КМЄС впровадження пілотного проекту з охорони судів

04 квітня 2017, 13:20

 Третього квітня 2017 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк провів робочу зустріч із старшим радником Консультативної місії Європейського Союзу з питань судової системи Джоном Каббоном та короткостроковим експертом КМЄС з Нідерландів з питань судової охорони Чесом Таксом.

Голова ДСА України наголосив, що в Україні безпека судів не забезпечена повною мірою, ситуація ускладнюється постійним тиском на суддів у прийнятті судових рішень. "Ми маємо ситуацію, коли за відсутності належної охорони, до суду приходять не тільки агресивно налаштовані громадяни, а часом і люди, які мають при собі небезпечні предмети, чим створюється реальна загроза життю і здоров'ю як суддів, так і учасників судового слухання", - зазначив очільник ДСА України.

Старший радник з питань судової системи Консультативної місії Європейського Союзу Джон Каббон наголосив, з 4 квітня розпочнеться низка зустрічей Чеса Такса до одного із пілотних судів із створення європейської системи безпеки суддів, працівників апарату суду та відвідувачів суду, зокрема, Апеляційного суду м. Києва.

В рамках пілотного проекту створення у судах сучасної охоронної системи визначено три приміщення, зокрема, Апеляційного суду м. Києва, приміщення у м. Львові, що знаходиться на вул. Чоловського, 2, де розташовано 3 суди: Сихівський районний суд м. Львова, Галицький районний суд м. Львова та Львівський окружний адміністративний суд, а також приміщення Харківського апеляційного господарського суду.