Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України з робочим візитом відвідав Житомирщину

27 березня 2017, 09:33

24 березня 2017 року  в приміщенні Апеляційного суду Житомирської області відбулася нарада з головами та керівниками апаратів місцевих судів, де підведено підсумки роботи із здійснення правосуддя місцевими загальними судами Житомирської області у 2016 році.

     У заході взяли участь: Голова Державної судової адміністрації України  Зеновій Холоднюк, член Ради суддів України Тетяна Чумаченко, голова та заступники голови Апеляційного суду Житомирської області Віталій Котік, Юрій Жизнєвський та Ірина Гансецька, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області Василь Морей, голова господарського суду Житомирської області Валерій Давидюк, заступник голови  Житомирського окружного адміністративного суду Євген Романченко, судді Апеляційного суду Житомирської області, голови та керівники апаратів місцевих загальних судів Житомирської  області, керівники структурних підрозділів територіального управління ДСА України в Житомирській області.

Голова Апеляційного суду Житомирської області  Віталій Котік поінформував присутніх про стан здійснення судочинства судами Житомирської області в 2016 році.

Заступник голови Апеляційного суду Житомирської області Юрій Жизнєвський деталізував стан розгляду місцевими загальними судами Житомирської області кримінальних справ у 2016 році.

Ірина Гансецька  проаналізувала роботу із розгляду місцевими загальними судами Житомирської області цивільних справ.

Член Ради суддів України, голова  Комітету етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Тетяна Чумаченко у своєму виступі зупинилась на питанні врегулювання конфлікту інтересів у судах.


Голова ДСА України довів до відома інформацію про організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади України у 2016 році у порівнянні з попередніми роками та перспективи на 2017 рік.

По завершенню наради Зеновій Холоднюк у супроводі керівництва суду відвідав зали судових засідань, де наразі вже завершено демонтаж металевих загороджень – "кліток" та встановлено загородження зі спеціального скла, та мав нагоду впевнитись, що виконання вимог Кримінального процесуального кодексу України та Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у цьому напрямку в Апеляційному суді Житомирської області забезпечено у повному обсязі. Також Голова ДСА України відвідав інші приміщення суду та побачив як у суді забезпечено доступ до правосуддя людьми з особливими потребами: відремонтовано сходи для входу до будівлі суду, вхід обладнано поручнями та кнопкою виклику; промарковано жовтою фарбою сходи всередині приміщення суду; біля суду обладнано стоянку з відповідними розміткою та знаками для маломобільних груп населення; зроблено контрастні позначення фарбою жовтого кольору на вхідних дверях до приміщення суду; встановлено інформаційні вказівники, а окремі надписи прописані шрифтом Брайля тощо.


Того ж дня Зеновій Холоднюк відвідав Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області та провів нараду з його працівниками, де проінформував про фінансове забезпечення Територіального управління  у 2017 році.

Голова ДСА України, в рамках перебування на Житомирщині, ознайомився з умовами роботи Богунського та Корольовського районних судів м. Житомира.