Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя відсторонила двох суддів Господарського суду міста Києва від здійснення правосуддя

10 березня 2017, 09:39

Вища рада правосуддя на своєму засіданні 9 березня 2017 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора України Столярчука Ю. В. про тимчасове відсторонення судді Господарського суду міста Києва Пригунової Алли Борисівни від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Бенедисюка І. М., представника Генеральної прокуратури України Лущая Р. О. та суддю Пригунову А. Б., Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора України Столярчука Ю. В. задовольнити, тимчасово відсторонити суддю Господарського суду міста Києва Пригунову Аллу Борисівну від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду в кримінальному провадженні щодо неї або закриття вказаного кримінального провадження.

ВРП також розглянула клопотання заступника Генерального прокурора України Столярчука Ю. В. про продовження строку тимчасового відсторонення судді Господарського суду міста Києва Головатюка Любомира Дмитровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, яке надійшло до Вищої ради правосуддя 2 березня 2017 року.

Нагадаємо, що 24 січня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора України Столярчука Ю. В. про тимчасове відсторонення судді Господарського суду міста Києва Головатюка Л. Д. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. За результатом розгляду ВРП ухвалила клопотання задовольнити частково, тимчасово відсторонити суддю Господарського суду міста Києва Головатюка Л. Д. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності  до 13 березня 2017 року.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Беляневича В. Е., представника Генеральної прокуратури України Демченка О. О., представника судді – Криворучко Л. С., Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора України Столярчука Ю. В. задовольнити частково, продовжити строк тимчасового відсторонення судді господарського суду міста Києва Головатюка Л. Д. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до 12 травня 2017 року.