Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддів Головатюка та Горячківську від здійснення правосуддя

26 січня 2017, 13:59

 20 січня 2017 року до Вищої ради правосуддя надійшло клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В. про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді господарського суду міста Києва Головатюка Любомира Дмитровича у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 15, частиною третьою статті 190 Кримінального кодексу України.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Олійник А.С., представників Генеральної прокуратури – Дяченка О.О., Паршутіна А.Б., суддю і його представників – Комлєва С.В., Сахницького О.А., Криворучко Л.С., Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В. задовольнити частково, тимчасово відсторонити суддю господарського суду міста Києва Головатюка Любомира Дмитровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності на строк до 13 березня 2017 року.

Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В. про відсторонення судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Горячківської Людмили Володимирівни від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, яке надійшло до Вищої ради правосуддя 17 січня 2017 року. Горячківська Л.В. підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину у сфері службової діяльності – одержанні від представника сторони у цивільній справі неправомірної вигоди поєднаної з вимаганням.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Олійник А.С., суддю і її представника – Іванова А.А., представника Генеральної прокуратури – Юр’єву Н.В., Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В. задовольнити, тимчасово відсторонити суддю Уманського міськрайонного суду Черкаської області Горячківську Людмилу Володимирівну від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду у кримінальному провадженні за обвинуваченням Горячківської Л.В. у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України, або закриття названого кримінального провадження.