Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урядовим комітетом прийнято рішення про відхилення проектів змін до Закону України "Про судовий збір"

19 січня 2017, 15:15

 19 січня 2017 року відбулося засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності. 

Комітетом, серед іншого, були попередньо розглянуті проекти законів України:

1) "Про внесення змін до Закону України "Про судовий збір" щодо зменшення ставок судового збору та доповнення переліку суб'єктів, які звільняються від сплати судового збору" (від 14.11.2016 № 5389-1). Цим законопроектом було запропоновано змінити розміри ставок судового збору;

2) "Про внесення зміни до Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору" (від 23.09.2016 № 5179). Зазначеним законопроектом було запропоновано звільнити від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях Пенсійний фонд України та його органи; органи Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду соціального страхування України, Фонду соціального захисту інвалідів і його відділення;

3) "Про внесення змін до Закону України "Про судовий збір" відносно пільг щодо сплати судового збору" (від 09.11.2016 № 5381). Вказаним законопроектом було запропоновано звільнити від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях органи державної фіскальної служби – у справах, пов'язаних з питаннями, що стосуються їх повноважень.

Жоден із зазначених законопроектів не був підтриманий Урядовим комітетом з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності.

У засіданні Урядового комітету взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.