Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумовано роботу ДСА України у 2016 році

28 грудня 2016, 14:09

 27 грудня 2016 року відбулася нарада за підсумками роботи Державної судової адміністрації України в поточному році. У нараді взяли участь: голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, його заступники Людмила Гізатуліна та Ольга Булка, директор Державного підприємства "Інформаційні судові системи" Віталій Живаєв, начальники територіальних управлінь ДСА України, керівники самостійних структурних підрозділів ДСА України.

Голова Вищої ради юстиції відзначив, що з прийняттям нового Закону України "Про Вищу раду правосуддя", у 2017 році головним завданням для судової системи України буде забезпечення безперервності здійснення правосуддя. Разом з тим, потрібно буде вирішувати цілий ряд питань, що пов'язані з організаційним забезпеченням діяльності новоствореної інституції та діяльності судової влади загалом, - додав Ігор Бенедисюк.

Валентина Сімоненко звернула увагу присутніх на те, що у зв'язку із  цьогорічними законодавчими змінами, зокрема, до Основного Закону України та прийняттям Законів "Про судоустрій і статус суддів", "Про Вищу раду правосуддя", повноваження Ради суддів України дещо змінилися, проте незмінним залишається контроль за організацією роботи судів. "Українські суди мають забезпечувати не тільки належне здійснення правосуддя, а й створювати відповідні умови для громадян, які звертаються до них за захистом своїх прав", - відзначила голова Ради суддів України. Валентина Сімоненко подякувала колективу ДСА України за ефективне виконання поставлених завдань та висловила сподівання, що і в прийдешньому році працівники ДСА України забезпечать високий рівень функціонування судової системи.

Підсумовуючи результати діяльності у 2016 році, Голова Державної судової адміністрації України повідомив, що поточний рік став знаковим для судової системи в частині матеріально-технічного забезпечення: капітально відремонтовано і введено в експлуатацію цілий ряд судів у різних регіонах України, триває процес забезпечення судів новими системами технічної фіксації судового засідання, оновлюється комп'ютерне, серверне обладнання та програмне забезпечення, що свідчить про реальну і комплексну підготовку до запровадження в судах "Електронного суду".

Щодо роботи у 2017 році, то Зеновій Холоднюк поінформував, що необхідно провести оптимізацію мережі судів у залежності від конституційних змін та адмінреформи, а також кількісного складу судів на базі розроблених нормативів навантаження. Також на наступний рік Голова ДСА України назвав ще кілька завдань, серед яких, зокрема, побудова єдиної системи стратегічного планування та бухгалтерського обліку в судовій системі, оцінювання діяльності системи правосуддя та управління фінансовими ресурсами з використанням сучасних інформаційних технологій, обладнання оптимізованої мережі судів матеріальними ресурсами на рівні європейських стандартів, оптимізація судової статистики та звітності судів.

Також під час наради розглянуто питання фінансового забезпечення органів судової влади у 2017 році, обговорено результати проведених контрольних заходів відділом аудиту, стан забезпечення судів належним приміщеннями, а також стан інформатизації та управління персоналом, інші.