Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершився VII турнір із розіграшу Кубка "Феміди"

12 грудня 2016, 13:23

10 грудня 2016 року, коли світова спільнота відзначала День футболу, відбулися фінальні ігри турніру з міні-футболу серед суддів, працівників судів, інших органів та установ системи правосуддя із розіграшу Кубка "Феміди", де визначилася команда переможців 2016 року.

За результатами змагань переможцем VII турніру та володарем Кубка "Феміди" 2016 стала команда Голосіївського районного суду міста Києва.

 

У 2016 році про намір взяти участь у VII турнірі із розіграшу Кубка "Феміди" заявили 24 команди-учасниці з різних куточків України, серед яких були і новачки турніру: збірні команди м. Одеси, м. Тернополя, м. Харкова, Донецької області та Чернігівського окружного адміністративного суду.

У фінальних іграх турніру взяли участь збірні команди "ВАСУ- КААС", "Корабели", "Чорне Море" та Голосіївський районний суд міста Києва.

Збірна команда Вищого адміністративного суду України та Київського апеляційного адміністративного суду "ВАСУ КААС" посіла четверте місце, поступившись у грі за третє місце з рахунком 4:2 збірній команді "Корабели" з Миколаєва.

У фінальній грі за чемпіонство зустрілися збірна команда Одещини "Чорне Море" та команда Голосіївського районного суду міста Києва.

Фіналісти показали справжню гру у футбол та високий професіоналізм, матч виправдав очікування, видався цікавим та тримав вболівальників у напрузі всі 50 хвилин з рахунком 3:3. Додатковий час також не зміг виявити переможців, і тільки після проведення 8-х метрових ударів, які завершились з рахунком 3:2 на користь Голосіївського районного суду міста Києва, було визначено переможця турніру.

По завершенню матчів Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко  та Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк привітали учасників турніру подарунковими дощечками "За участь в турнірі" та провели нагородження фіналістів переможними кубками, а також вручили номінації на кращих гравців турніру із розіграшу Кубка "Феміди".

Довідково:

За даними істориків, у футбол грали ще в Стародавньому Китаї. Перші згадки про цю гру датуються другим тисячоліттям до нашої ери. Тоді футбол називався "цу чю" (у перекладі — "штовхати ногою"). Точний час появи футболу неможливо встановити, оскільки "цу чю" був лише попередником нинішнього футболу, як і саксонська гра з м'ячем, що була популярна у 8 столітті нашої ери.

Однак, сучасним поціновувачам "гри мільйонів" абсолютно все одно, коли був зіграний перший футбольний матч. Адже для багатьох сучасних людей футбол став стилем життя, професією або головним захопленням у житті.

У 2010 році під патронатом Ради суддів України та Державної судової адміністрації України з метою пропаганди активного способу життя, підвищення ролі фізичної культури й спорту, організація активного відпочинку та зміцнення здоров’я серед суддів, працівників судів, інших органів та установ системи правосуддя прийнято рішення про проведення турніру з міні-футболу із розіграшу Кубка "Феміди", який приурочений до Дня працівників суду.