Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дубровицький районний суд Рівненської області відсвяткував новосілля

10 листопада 2016, 09:01

8 9 листопада 2016 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк перебував із робочим візитом у Рівненській області.

8 листопада 2016 року Дубровицький районний суд з урочистостями переїхав до нового приміщення.


Участь в урочистому відкритті нового приміщення Дубровицького районного суду взяли: Голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович, Голова Дубровицького районного суду Зоя Сидоренко, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, начальник Територіального управління ДСА України в Рівненській області Віктор Вдовиченко, керівник апарату суду апеляційної інстанції Леся Хилевич, судді та працівники апарату районного суду. До заходу також долучилися керівники району та міста: заступник голови РДА Павло Ващишин, заступник голови райради Олександр Задорожний та міський голова Богдан Микульський, а також голови обласних та районних судів, громадськість і гості міста.


Символічне перерізання святкової стрічки до будівлі за адресою: вул. Миру, 2а, в Дубровиці, де відтепер функціонуватиме Дубровицький районний суд, відбулося завдяки проведеним ремонтним роботам, що дозволить забезпечити належні умови для відвідувачів суду та роботи суддів і працівників апарату суду, поліпшити доступність правосуддя для кожної особи.


"Відкриття нового приміщення – наочне підтвердження того, як втілюється в життя судова реформа. Один із її напрямків – поліпшення як роботи так і умов діяльності суддів та працівників апарату суду. Авторитет судової влади, як і державної, визначається і рівнем правосуддя. Упевнений, що в  новому приміщенні правосуддя здійснюватиметься на належному рівні", — наголосив під час урочистостей Голова ДСА України Зеновій Холоднюк.


"Такі приємні події, як відкриття нового приміщення суду, додають наснаги в роботі і відчуття впевненості в завтрашньому дні", - відзначив  голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович.

З вітальним словом до гостей звернулася наймолодша суддя Дубровицького районного суду Ірина Оборонова, яка, серед іншого, відзначила, що в новому приміщенні був зроблений якісний ремонт, створено комфортні умови для здійснення правосуддя, запроваджено сучасну систему безпеки тощо, а замість старих металевих загороджень для підсудних (обвинувачених), засуджених встановлено сучасні прозорі кабінки зі спеціального захисного скла.

Після короткої екскурсії новим приміщенням, гості зібралися в залі засідань, де відбулася робоча нарада.

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк ознайомив присутніх із бюджетуванням системи правосуддя загалом, та Рівненщини зокрема, а також відзначив, що план надходжень до бюджету за рахунок судового збору відчутно перевищений, що дозволить здійснити перерозподіл видатків та збільшити асигнування. Так, за поданням Державної судової адміністрації України Міністерством фінансів України з початку року було збільшено видатки судам та територіальним управлінням ДСА України на загальну суму 771 391,8 тис. грн, при цьому в листопаді поточного року – на суму 221 258,7 тис. грн, які будуть витрачені на оплату праці разом з нарахуваннями, на підготовку приміщень судів до зимового сезону (проведення робіт з капітального ремонту, реконструкції тощо), для придбання обладнання для захисту серверного обладнання та меблі в зали судових засідань, на поточні видатки.


9 листопада 2016 року відбувся ознайомчий візит до приміщення Апеляційного суду Рівненської області, що на вул. Драгоманова, де тривають ремонтні роботи. Керівництво Апеляційного суду Рівненської області ознайомило Голову ДСА України Зеновія Холоднюка, голову Рівненської обласної державної адміністрації Олексія Муляренка, мера міста Рівного Володимира Хомка із обсягом проведених ремонтних робіт. Голова Апеляційного суду Рівненської області відзначив, що при належному фінансовому забезпеченні вже в найближчий час стане можливим завершення ремонтних робіт у будівлі, якій вже зовсім скоро виповняться сто років і яка стане окрасою в обласному центрі. Олег Полюхович наголосив, що переїзд суду до нової будівлі є надзвичайною подією для системи правосуддя, а нові умови роботи  дозволять покращити доступ громадян до правосуддя, забезпечать належні умови для відвідувачів, суддів та працівників апарату суду. 

 

 

Більше фото та відео можна знайти за посиланням: http://polissya.org/dubrovitskiy-rayonniy-sud-svyatkue-novosillya