Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Державній судовій адміністрації України відбулася нарада за участю начальників та головних бухгалтерів територіальних управлінь ДСА України

14 вересня 2016, 08:33

У Державній судовій адміністрації України 5 – 6 вересня 2016 року відбулася нарада за участю начальників та  головних бухгалтерів територіальних управлінь ДСА України. Учасників наради привітали Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко і Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк. Від центрального апарату судової адміністрації участь у нараді взяли заступники Голови ДСА України Ольга Булка та Людмила Гізатуліна, начальники управлінь  і  керівники структурних підрозділів, які ведуть окреслені нарадою питання.

Власне, головними питаннями, що були винесені на обговорення стали: підсумки роботи судів та установ судової системи за І перше півріччя 2016 року й окреслення подальших шляхів розвитку; актуальні питання виконання бюджету 2016 року й проекту бюджету 2017 року; стан забезпечення судів належними приміщеннями; оптимізація здійснення заходів інформатизації; кадрове забезпечення судів і Державної судової адміністрації України: стан, проблеми й першочергові заходи;  правове забезпечення діяльності ДСА України та її територіальних органів, а також йшлося про результати проведення контрольних заходів відділом аудиту в установах судової системи з  І півріччя 2016 року.

Зеновій Холоднюк, очільник ДСА України, інформуючи учасників наради про результати роботи за перше півріччя 2016 року, зосередив увагу на ключових аспектах роботи, а це — виконання показників надходження судового збору, приведення у відповідність з нормативно-правовою базою рівня заробітної плати працівників апарату судів та територіальних управлінь ДСА України, ситуація з організацією воєнізованої охорони судів, забезпечення судів належними приміщеннями та використання для цих потреб призначень на капітальні видатки, а також організація централізованих закупівель комп'ютерної техніки, програмного забезпечення і серверного обладнання. "Судова система вийшла із ситуації, коли програмне забезпечення та ком'ютерна техніка збиралася по частинах задля того, щоб елементарно забезпечити судовий процес. Зараз, ми маємо можливості, ресурси, а головне нагальну необхідність в уніфікації роботи судових установ: електронний суд, автоматизований документообіг, надсилання електронних документів сторонам процесу, робота єдиного державного реєстру судових рішень — це ті питання, які ми маємо вирішити протягом нинішнього і наступного років", — наголосив Зеновій Холоднюк. На його думку, не менш важливе значення в цьому процесі матиме і значна економія бюджетних коштів, які виділяються державою для забезпечення діяльності судової системи України.

Він також зазначив, що вже до кінця цього року всі місцеві та апеляційні  суди України планується підключити до оптично-волоконних ліній, вирішується питання щодо закупівлі серверного обладнання для підтримки роботи автоматизованої системи документообігу суду та систем відеоконференцзв'язку, а протягом 2016 – 2017 років буде запроваджено єдину систему технічної фіксації судового процесу.

Щодо матеріально-технічного забезпечення судових установ приміщеннями, то очільник ДСА України зазначив, що цьогоріч на капітальні видатки заплановано 260 мільйонів гривень, що дозволить до кінця року завершити капітальний ремонт 10 місцевих загальних судів. Вже в’їхали в нові приміщення Центральний районний суд міста Миколаєва, Попільнянський районний суд Житомирської області, Глухівський міськрайонний суд, що на Сумщині.

Щодо інших питань порядку денного, то їх представляли начальники структурних підрозділів ДСА України та начальники територіальних управлінь ДСА України.

Крім того, під час проведення наради Голова Ради суддів Валентина Сімоненко та Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк вручили працівникам територіальних управлінь ДСА України державні нагороди.