Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для нас цікава думка кожного з Вас щодо питання виплати винагороди присяжним

29 серпня 2016, 09:36

 Відповідно до частини першої статті 68 Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" присяжним за час виконання ними обов'язків у суді виплачується винагорода, розрахована виходячи з посадового окладу судді місцевого суду з урахуванням фактично відпрацьованого часу в порядку, визначеному Державною судовою адміністрацією України. Присяжним відшкодовуються витрати на проїзд і наймання житла, а також виплачуються добові. Зазначені виплати здійснюються за рахунок коштів бюджетної програми на здійснення правосуддя територіальними управліннями Державної судової адміністрації України за рахунок коштів Державного бюджету України.

З метою забезпечення нарахування та виплати винагороди, відшкодування витрат та виплату добових присяжному ДСА України розроблено проект Порядку виплати винагороди та відшкодування витрат, виплати добових присяжному за час виконання ним обов'язків у суді (далі – проект Порядку), який розміщено на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (баннер "Проект Порядку виплати винагороди присяжним").

Враховуючи актуальність питання, будемо вдячні Вам за надання пропозиції до зазначеного проекту, які будуть прийматися до 23 вересня 2016 року включно.