Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України з робочою поїздкою відвідав Івано-Франківщину

26 квітня 2016, 11:14

  Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк з робочою поїздкою відвідав Івано-Франківську область,  під час якої взяв участь у розширеній нараді за підсумками роботи судової системи регіону у 2015 році та за перший квартал 2016 року.

У нараді "Підсумки організаційного забезпечення судів Івано-Франківської області. Перспективи та розвиток судової гілки влади" взяли участь голова апеляційного суду Івано-Франківської області – Богдан Гриновецький, голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду – Андрій Могила, голова господарського суду Івано-Франківської області – Марина Шіляк, начальник територіального управління – Оксана Рибак, голови та керівники апаратів місцевих загальних судів і працівники територіального управління.

У ході наради було проаналізовано основні показники, які характеризували діяльність судів області за рік, що минув, і за 1-й квартал 2016 року  та визначено пріоритетні напрямки роботи діяльності судів у 2016 році.

 Голова ДСА України у своєму виступі зазначив, що тільки у 2015 році видатки на утримання судової системи Івано-Франківської області, за рахунок понадпланових надходжень, склали більше 22 мільйонів гривень, де приріст, відносно планових призначень, склав 116 відсотків. Зрозуміло, що структурно, левова частка понадпланових надходжень використовувалася на соціальні потреби. Це  дозволило на закінчення  2015 року довести рівень фактичної середньомісячної заробітної плати працівників апаратів судів у місцевих загальних судах та в апеляційному судів до 4100 гривень, що на 400 гривень більше, ніж у 2014 році. Уже в першому кварталі 2016 року заробітна плата працівників апаратів судів зросла майже на дві тисячі гривень і становить понад шість тисяч гривень.

"Ми розуміємо реалії нашого сьогодення, знаємо яку відповідальну роботу ви виконуєте, тому наявні додаткові кошти, у першу чергу, скеровувалися на фінансове забезпечення працівників апаратів судів, — зазначив Зеновій Холоднюк. — У 2016 році більше уваги буде зосереджено на капітальних видатках, позаяк матеріально-технічна база багатьох судів України потребує кардинального оновлення". Заплановані кошти для оновлення системи опалення приміщень апеляційного суду Івано-Франківської області та ТУ ДСА України в Івано-Франківській області. Очікуємо на реалізацію й зведення нового будинку Коломийського міськрайонного суду, під який вже виділено  земельну ділянку.

Відтак, саме про приміщення судових установ йшлося під час зустрічі Голови ДСА України Зеновія Холоднюка з головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації  Олегом Гончаруком. Голова обласної державної адміністрації запевнив, що вже на найближчій колегії органу, який він очолює, буде розглянуто питання стану забезпечення судів області  приміщеннями. На зустрічі з головою ОДА Олегом Гончаруком також були присутні голова апеляційного суду Івано-Франківської області Богдан Гриновецький, голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду Андрій Могила і начальник територіального управління Оксана Рибак.

Під час зустрічі  з працівниками судів Зеновій Холоднюк інформував колективи, що хоч   Верховною Радою України і прийнято Закон України "Про державну службу", яким з першого травня 2016 року буде скасовано норму частини першої статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" стосовно матеріального забезпечення працівників судової системи, проте, Державна судова адміністрація України вживає усіх можливих заходів аби не допустити погіршення матеріального становища тих, хто працює в судах. Також проводиться робота зі збереження за помічниками суддів статусу державного службовця.

Крім того, очільник ДСА УКраїни взяв участь у семінарі з актуальних проблем судового адміністрування, на якому було презентовано, утворену працівниками судів Прикарпаття, громадську організацію з питань судових інновацій.

У межах робочої поїздки Голова ДСА України окрім участі у нарадах та семінарах,  мав зустріч з колективом Івано-Франківського окружного адміністративного суду, а також відвідав господарський суд Івано-Франківської області, Івано-Франківський міський суд, Тисменицький районний суд, Богородчанський районний суд та Коломийський міськрайонний суд.