Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк взяв участь у підведенні підсумків роботи судів Волинської області

01 березня 2016, 16:50

 26 лютого 2016 року в апеляційному суді Волинської  області відбулася робоча нарада, де підведено підсумки роботи судів регіону в 2015 році та обговорено новації чинного законодавства та його застосування у судовій практиці.

У заході взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова апеляційного суду Волинської області Петро Філюк, його заступники та судді цього суду, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області Наталія Коцирій, голови, судді, керівники апаратів судів Волинської  області.

 
        Голова ДСА України  ознайомив учасників робочої наради із інформацією про стан матеріально-технічного забезпечення судової системи України у 2014-2015 роках, повідомив про перспективи на 2016 рік. Зеновій Холоднюк звернув увагу учасників наради на виплату суддівської винагороди та оплату праці працівників апаратів судів. Повідомив, що заплановано внести зміни до законодавства в частині скасування обмежень щодо виплати довічного грошового утримання та вихідної допомоги суддям.
 

Про стан оперативності та якості розгляду судами області судових справ у 2015 році доповіли заступник голови апеляційного суду Волинської області Віктор Стрільчук та секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Олег Клок.

Так за протягом 2015 року на розгляд судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Волинської області надійшло 1853 цивільні справи за апеляційними скаргами на рішення та ухвали загальних місцевих судів, постановлених в цих справах, та судової палати з розгляду кримінальних  справ - 921 кримінальне провадження та 358 апеляційних скарг на ухвали слідчих суддів.

Начальник ТУ ДСА у Волинській області Наталія Коцирій поінформувала присутніх щодо матеріально-технічного забезпечення судів Волинської області.

Суддя апеляційного суду Оксана Здрилюк за матеріалами узагальнення судової практики проаналізувала відшкодування шкоди, завданої незаконним рішенням, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратурою або судом.

На проблемних питаннях вирішення трудових спорів за діючим законодавством зупинився кандидат юридичних наук, доцент, Східноєвропейського  національного університету імені Лесі Українки  Ігор Якушев.

З аналізом щодо застосування судами області практики Європейського Суду з прав людини при розгляді кримінальних справ виступив суддя апеляційного суду Сергій Міліщук. Суддя нагадав, що відповідно до положень чинного законодавства України при розгляді судових справ національні суди повинні застосовувати Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду.

Підсумовуючи нараду, Голова апеляційного суду Петро Філюк привітав суддів, які працюють у судові системі понад 20 років і є взірцем суддівського професіоналізму.

По завершенні семінару судді-куратори надавали консультації з питань застосування законодавства та судової практики.