Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався семінар з поглибленого професійного розвитку команди викладачів "Викладацька досконалість у судовому адмініструванні"

22 лютого 2016, 15:08

22 лютого 2016 року в м. Києві відкрився семінар з поглибленого професійного розвитку команди викладачів "Викладацька досконалість у судовому адмініструванні".

Відкриваючи захід, заступник Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна відзначила, що третій етап навчальної програми із судового адміністрування є дуже символічним, оскільки триватиме якраз під час реформування української судової системи. "Дещо оптимістичнішими є й цифри, закладені до державного бюджету для судової влади у 2016 році, що дозволить трохи поліпшити соціальне забезпечення працівників апаратів судів", — сказала заступник Голови ДСА України. Наразі розпочато вже третій етап програми із судового адміністрування, тобто викладачі вже мають неабиякий досвід у впровадженні навчального курсу, а це означає, що є можливість зробити навчальну програму більш досконалою, — зауважила Людмила Гізатуліна. Заступник Голови ДСА України подякувала Проекту "Справедливе правосуддя", Університету штату Мічиган, Національній школі суддів України за надану можливість провести третій етап навчальної програми із судового адміністрування та викладачам за їх прагнення до знань і бажання поділитися досвідом.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук зауважив, що 2016 рік у Школі оголошено роком викладача. "Для нас важливим залишається підготовка професійних тренерів, які забезпечать навчальний процес не лише в Національній школі суддів України та поза її межами, а також зможуть свої знання використати під час підготовки дистанційних навчальних курсів, в інших навчальних процесах", — наголосив Микола Оніщук.

Керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон відзначив, що проведення третього навчального курсу із судового адміністрування стало можливим завдяки спільним зусиллям усіх партнерів, а також бажанню викладачів поглиблювати свої знання та прагнути професійного розвитку.

Головним завданням, що ставлять перед собою українські й американські викладачі, є поглиблення професійного розвитку та перегляд й оновлення матеріалів третьої інноваційної навчальної Програми із судового адміністрування з урахуванням потреб українського судочинства та з урахуванням останніх законодавчих змін.

Довідка: у квітні 2013 року та в березні 2015 року 80 учасників, відібраних на конкурсній основі, взяли участь у 2-тижневому навчанні за такими курсами: лідерство; цілі та обов’язки судів; стратегічне планування; управління проходженням справ; управління інформаційними технологіями;фінанси, основні компоненти судів; управління кадрами; освіта, практичне навчання й розвиток; зв’язки судів з громадськістю.

Команда викладачів із США та України розробила програму навчання з урахуванням ключових компетенцій і методології навчання.

По завершенню курсу його учасники підготували фінальні роботи, що були відповідно оцінені, а в червні 2013 року та в червні 2015 року випускники отримали сертифікати від Національної школи суддів України й Університету Штату Мічиган.