Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Партнерство ДСА України та Консультативної Місії Європейського Союзу (EUAM) в Україні триває

14 січня 2016, 17:28

14 січня 2016 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк провів робочу зустріч з представниками Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (EUAM), зокрема, стратегічним радником з питань судової реформи Джоном Каббоном та спеціалістом з питань реформування судової системи  Оленою Точиловською.

У зустрічі також взяли участь: заступники Голови ДСА України Людмила Гізатуліна та Павло Кондик, інші відповідальні працівники.

Під час робочої зустрічі сторони обговорили питання реформування судової системи та подальшу співпрацю. Зокрема, очільник ДСА України ознайомив представників Місії з поточними змінами в судовій системі та окреслив подальші напрямки реформи судочинства України. Також Зеновій Холоднюк зупинився на питаннях структури судів та бюджету судової влади на 2016 рік, ознайомив із проблемами охорони судів, інших органів і установ судової системи, а також установ судових експертиз, що на сьогодні здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України. Не залишились не озвученими і питання поточного стану створення підрозділу судової охорони ДСА України.

Джон Каббон відзначив, що за час роботи в Україні Консультативна Місія ЄС активно долучилася до реформування цивільного сектору, зокрема, у  судовій системі, органах прокуратури та внутрішніх справ, пенітенціарній службі, загалом, у всіх структурах, що відповідають за безпеку громадян і держави. Стратегічний радник з питань судової реформи наголосив, що Консультативна Місія ЄС готова й надалі надавати технічну допомогу ДСА України та спільно працювати над вирішенням означених завдань.

Голова Державної судової адміністрації зауважив, що на сьогодні є потреба в залученні технічної допомоги в питаннях бюджетування судової системи на створення спеціального підрозділу судової охорони.

По завершенні зустрічі сторони висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю в процесі реформування судової системи України.