Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Судове адміністрування: європейський досвід та практика"

18 березня 2015, 17:53

19-20 березня 2015 року в рамках залучення інструменту допомоги Європейського Союзу для країн Східного партнерства TAIEX в м. Києві відбудеться семінар на тему "Судове адміністрування: європейський досвід та практика".

Під час семінару будуть обговорюватися питання адміністрування судової системи України та європейські стандарти адміністрування судових систем.

  Місце проведення заходу: Готель "Президент" (вул. Госпітальна, 12).

 

Довідка: TAIEX (Technical Assistance Information Exchange) – це інструмент зовнішньої допомоги, що надається Європейською Комісією для обміну інформацією з метою розбудови інституціональної спроможності, необхідної для адаптації національного законодавства до acquis communautaire.

Інструмент технічної допомоги та обміну інформацією (TAIEX) був заснований Генеральним Директоратом Європейської Комісії з питань розширення в 1996 році як програма, що покликана допомагати країнам-кандидатам у стислі терміни розв’язати питання запровадження законодавства ЄС (acquis communautaire). Завдання ТАІЕХ полягає в спрощеному механізмі передачі та обміні передовим досвідом між країнами -бенефіціарами й країнами – членами Європейського союзу.

Визначальними рисами інструменту TAIEX є сфокусованість на розв’язанні конкретних проблем розвитку та інтеграції, що вимагає від адміністрацій країн -бенефіціарів ініціативного підходу, самостійного визначення своїх потреб, підготовки і подання заявок, та мобільність (від подання заявки on-line до надання допомоги проходить від двох до трьох місяців), що дає змогу використовувати його для вирішення термінових нагальних питань.

Використання зовнішньої допомоги Європейської Комісії в рамках TAIEX в Україні здійснюється відповідно до Порядку підготовки та виконання плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії в рамках TAIEX, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2008 р. № 316